Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Psychoanalytische theorievorming en de DSM-5

Ontwikkeling en psychopathologie

Gebonden Nederlands 2015 9789046904367
Verkooppositie 5774
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Sinds Sigmund Freud hebben vele stromingen elkaar opgevolgd binnen de psychoanalyse. Het is een uitdaging om overzicht te houden over deze verschillende benaderingen, hoe ze gerelateerd zijn tot elkaar en hoe ze passen binnen het wetenschappelijk kader.

'Psychoanalytische theorievorming en de DSM-5'is een complete, overzichtelijke en diepgaande inleiding in de theorievorming van psychoanalyse. Alle grote namen komen aan bod, zoals Mahler, Klein en Kohut. Deel I behandelt de theorieën, zoals het driftmodel, objectrelatietheorieën en het relationele model, ingedeeld aan de hand van de overkoepelende dimensie ‘verbondenheid en autonomie’. Hierdoor ontstaat een helder beeld van de plaats die elke deeltheorie heeft in het woud aan ideeën. Deel II bespreekt de samenhang tussen psychopathologie en psychoanalyse. Hierbij wordt de DSM-5 als leidraad genomen, zodat het gebruik ervan mogelijk wordt binnen het vakgebied van de psychoanalyse.

Specificaties

ISBN13:9789046904367
Trefwoorden:psychiatrie
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:475
Uitgever:Coutinho
Druk:1
Verschijningsdatum:15-5-2015
Hoofdrubriek:Psychologie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over M.H.M. de Wolf

Dr. M.H.M. de Wolf is klinisch psycholoog, psychotherapeut en psychoanalyticus. Hij was voorzitter van de raad van bestuur van het Nederlands Psychoanalytisch Instituut. Daarnaast was hij lange tijd hoofdopleider psychotherapeut aan de RINO Amsterdam en is hij opleider bij verschillende psychoanalytische verenigingen. Momenteel werkt hij in zijn eigen praktijk in Amsterdam, en doceert hij psychoanalyse en superviseert hij psychoanalytici in Oost-Europa.

Andere boeken door M.H.M. de Wolf

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Psychoanalytische theorievorming en de DSM-5