Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Ondernemen en innoveren in zorg en welzijn

Van signaleren naar duurzaam implementeren

Paperback Nederlands 2022 9789046907672
Verkooppositie 2266Hoogste positie: 960
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Als zorg- en welzijnsprofessional moet je ondernemend en innovatief zijn. Het betekent dat je actief en flexibel kunt inspelen op nieuwe ontwikkelingen, nieuwe ideeën opdoet en deze weet te realiseren. Je neemt daartoe zelf initiatieven en werkt nauw samen met belanghebbenden als klanten, financiers en samenwerkingspartners. Ondernemen en innoveren in zorg en welzijn biedt een stevige basis voor het eigen maken van deze vaardigheden.

In Ondernemen en innoveren in zorg en welzijn staan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen centraal, zoals opgesteld door de Verenigde Naties. Vanuit deze doelen leer je als (toekomstige) professional nieuwe kansen te signaleren, deze te vertalen naar een nieuw en verbeterd aanbod, de dialoog te voeren met de belanghebbenden, een businessplan te schrijven en te presenteren én dit plan effectief te implementeren en evalueren. Elk hoofdstuk bevat leerdoelen, een casus, inspirerende praktijkvoorbeelden, een theoretische onderbouwing en een samenvatting. De ondersteunende website biedt praktijkopdrachten, voorbeelddocumenten en verwijzingen naar diverse interessante bronnen.

Ondernemen en innoveren in zorg en welzijn is geschreven voor studenten van de hogere sociale studies en gezondheidszorgopleidingen. Daarnaast kan het gebruikt worden door professionals en vrijwilligers in zorg en welzijn.

Petra Verhagen is socioloog. Zij was lange tijd als docent en ontwikkelaar werkzaam bij de HAN University of Applied Sciences op het gebied van kwaliteit en beleid, innovatie, (sociaal) ondernemerschap en diversiteit. Petra is succesvol auteur van diverse studieboeken bij Uitgeverij Coutinho. Charlotte Haarsma-den Dekker is fiscaal jurist in de internationale praktijk bij Loyens & Loeff.

Specificaties

ISBN13:9789046907672
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:285
Uitgever:Coutinho
Druk:3
Verschijningsdatum:12-1-2022
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ondernemen en innoveren in zorg en welzijn