Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Praktijkgericht onderzoek in bedrijf

Paperback Nederlands 2021 9789046907849
Voormalig top 100Totaal 37 dagen
Verkooppositie 688Hoogste positie: 44
Op voorraad | Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Deze tijd, waarin kennis steeds sneller veroudert, vraagt om een kritische blik en onderzoekende houding. Deze uitgave biedt studenten een onmisbare basis in onderzoeksvaardigheden. 'Praktijkgericht onderzoek in bedrijf' is gebaseerd op het integraal model voor praktijkgericht onderzoek dat Jan Leen ontwikkelde voor het bedrijfskundig vakgebied. Hierin wordt de handelingscyclus gekoppeld aan de onderzoekscyclus.

Na hoofdstukken over het integraal model, typen praktijkgericht onderzoek en het verwerven van een onderzoeksopdracht worden de stappen uit de onderzoekscyclus behandeld: probleemanalyse en onderzoeksontwerp, dataverzameling en -analyse en rapporteren en presenteren van bevindingen. Het laatste hoofdstuk laat de student reflecteren op het onderzoeksproces. Op de website zijn voor studenten kennisclips en powerpoints beschikbaar. Voor de docent is er een handleiding.

De belangrijkste aanpassing in deze tweede herziene druk is dat er een meer logische volgorde in het gehele werkproces van de onderzoeksvoorbereiding is aangebracht. De stappen van vraagstelling, theoretisch kader, conceptueel model en deelvragen zijn verder uitgewerkt en grijpen beter in elkaar. In het boek wordt de werkwijze van deductief onderzoek gevolgd, en dat komt nu explicieter naar voren. In andere hoofdstukken zijn inzichten toegevoegd die bepaalde onderwerpen verrijken. Zo zijn onderwerpen als het monitoring onderzoek en de businesscase meer uitgewerkt. Daarnaast is het webmateriaal uitgebreid met een kennisclip over de onderzoekscyclus.

Specificaties

ISBN13:9789046907849
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:208
Uitgever:Coutinho
Druk:3
Verschijningsdatum:21-4-2021
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Jan Leen

Jan Leen is docent aan de opleiding Bedrijfskunde MER van de Hogeschool van Amsterdam.

Andere boeken door Jan Leen

Over Jef Mertens

Jef Mertens was docent aan de Academie voor Business IT en Management van Avans Breda. Tevens is hij auteur van 'Praktijkonderzoek voor bachelors'.

Andere boeken door Jef Mertens

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Praktijkgericht onderzoek in bedrijf