Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Intuïtie

De kracht van denken zonder erbij na te denken

Paperback Nederlands 2012 9789047006077
10
Voormalig top 10Totaal 2 dagen
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Nog voordat u deze tekst begon te lezen, heeft u eigenlijk al besloten of u dit boek wilt kopen. En deze woorden zullen u alleen maar sterken in een besluit dat vrijwel onmiddellijk tot stand kwam. Hoe kan dat? En wat is dat oordeel waard?

'Intuïtie' betekende de doorbraak voor Malcolm Gladwell in Nederland. Het is dan ook een boek dat werkt op verschillende niveaus. Het is een boek dat uitlegt hoe besluitvorming werkt: in het persoonlijke leven maar ook op het werk, op straat of in een bedrijf. Gladwell legt overtuigend uit hoe we erin kunnen slagen betere besluiten te nemen.

'Intuïtie' is de vertaling van 'Blink'.

Specificaties

ISBN13:9789047006077
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:256
Druk:16
Verschijningsdatum:9-1-2014

Expertrecensies (1)

Carla Verwijs | 29 november 2005
Zodra het boek 'Blink' van Malcolm Gladwell uitkwam, stond het in de Verenigde Staten hoog in de boekenverkooplijsten. Blink is nu ook in het Nederlands verschenen onder de titel 'Intuïtie'. In een aantal weblogs kunnen we lezen dat Gladwell een echte storyteller is, die niet alleen in zijn boeken aantrekkelijke verhalen vertelt, ook op het podium weet hij de toehoorder te boeien.Lees verder

Lezersrecensies

3.6 van de 5
27 stemmen
7
8
9
1
2

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (3)

nieuws
Het slimme onbewuste bewust onderuit gehaald
Ger Post 16 februari 2015 Volgens de auteurs van een aantal bestsellers kunnen we een moeilijke keuze beter op gevoel maken – en in ieder geval niet te veel nadenken over de keuze. Maar ‘Het slimme onbewuste’ kreeg in een recente meta-analyse flink wat klappen te verduren.
nieuws
Een tweede kans
Pierre Pieterse 4 augustus 2006 Toen ik Het beslissende moment van Malcolm Gladwell zag staan, was ik even in verwarring. Een nieuw boek van Gladwell? Vreemd dat ik daar niets over heb gelezen. Ik heb Blink of Intuïtie met veel plezier gelezen, wist dat Gladwell eerder The Tipping Point had geschreven, die vertaald is als ‘Het omslagpunt’. Maar Het beslissende moment, daar had ik nog niet van gehoord. Tot bleek dat Het omslagpunt opnieuw is uitgebracht onder een andere naam, ‘Het beslissende moment’ dus. De Nederlandse uitgever hoopt kennelijk dat het boek nu, na het succes van Intuïtie wel een omslagpunt bereikt in de verkoopcijfers en het tot een bestseller maakt. In beide boeken diept Gladwell een vraagstuk uit. Zo vraagt Gladwell zich in Het beslissende moment af waarom (kleine) gebeurtenissen soms zo plotseling een grote verandering teweegbrengen, die zich als een epidemie kan verspreiden. Waarom wordt iets een trend, zoals met de Hush Puppies schoenen, die ineens gigantisch populair werden toen een kleine groep tieners ze uit het stof haalden. Ergens ligt blijkbaar een omslagpunt, dat de groei doet versnellen. Waar dat aan ligt, legt Gladwell uit met veel voorbeelden.

Over Malcolm Gladwell

Malcolm Gladwell is vaste medewerker bij The New Yorker. In 2002 verscheen van hem 'Het beslissende moment'. 'Intuïtie' stond wekenlang op de eerste plaats van de Amerikaanse bestsellerlijsten.

Andere boeken door Malcolm Gladwell

Inhoudsopgave

Inleiding - Het beeldhouwwerk waar iets mis mee was

1. De theorie van de flinterdunne informatieplakjes
Hoe je heel ver kunt komen met een klein beetje kennis

2. De gesloten deur
Het verborgen leven van onmiddellijke oordelen

3. Het onbesuisde oordeel over Warren Harding
Waarom we vallen voor lange, donkere, knappe mannen

4. Paul van Ripers grote triomf
Georganiseerde spontaniteit

5. Kenna's dilemma
De juiste - en verkeerde - manier om mensen te vragen wat ze leuk en lekker vinden

6. Zeven seconden in de Bronx
De subtiele kunst van het gedachtelezen

Samenvatting
Luisteren met je ogen - De lessen van 'Intuïtie'

Noten
Dankwoord
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Intuïtie