Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De Verkennersmindset

De gevaren van defensief denken en hoe je vaker gelijk kunt hebben

Paperback Nederlands 2021 9789047011255
Nog niet verschenen, verwacht op 03‑09‑2021
24,99

Samenvatting

Denk jij dat je altijd gefundeerde beslissingen neemt op basis van een grondige beschouwing van de beschikbare feiten? Vergeet het maar. Onze hersenen doen precies het tegenovergestelde: ze proberen informatie netjes in te passen in het beeld dat we al hadden en helpen ons onze pijnlijke fouten te vergeten. Volgens Julia Galef hebben de meeste mensen van nature de mindset van een soldaat: we beschermen onze overtuigingen met man en macht en negeren ieder bewijs van het tegendeel.

Om vaker écht gelijk te hebben, moeten we ideeën minder benaderen als een soldaat en meer als een verkenner. Een verkenner overziet het terrein en gaat op zoek naar alle beschikbare feiten – goed of slecht – om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen. Hij staat altijd open voor nieuwe informatie en is bereid zijn mening voortdurend bij te stellen. Soldaat en verkenner zijn allebei essentieel voor een goed functionerend leger, maar bij het nemen van besluiten is de mindset van de verkenner het nuttigst.

Aan de hand van fascinerende praktijkverhalen over onder meer klimaatverandering, de Amerikaanse verkiezingen en de ongemerkte invloed van onze ouders op onze studiekeuze laat Galef zien hoe je kunt omschakelen naar de verkennersmindset, zodat je voortaan wél de beste beslissingen neemt.

Specificaties

ISBN13:9789047011255
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:272
Druk:1
Verschijningsdatum:3-9-2021
Hoofdrubriek:Psychologie

Over Julia Galef

Julia Galef is medeoprichter en voorzitter van het Center for Applied Rationality. Ze traint mensen wereldwijd om betere beslissingen te nemen aan de hand van strategieën gebaseerd op neurowetenschappelijke inzichten. Ze werkte daarbij met belangrijke techbedrijven uit Silicon Valley zoals Facebook, Dropbox en Twitter.

Andere boeken door Julia Galef

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De Verkennersmindset