Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De essentie van vrouwelijk leiderschap

Omgaan met de spanning tussen persoonlijke ontwikkeling en sociale rollen

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2010 9789047065289
Direct te downloaden

Samenvatting

Wat is vrouwelijk leiderschap precies? Wat kunnen we doen om het meer in de praktijk te brengen? Er zijn nog weinig vrouwen die topposities vervullen maar degenen die dat doen lijken op een nieuwe, positieve manier invloed uit te oefenen.

Karin Jironet pleit ervoor dat vrouwen de spanning tussen hun innerlijk leven en persoonlijke ambities enerzijds, en de verwachtingen van de omgeving anderzijds, actief onderzoeken en proberen op te lossen. Die spanning uit zich bijvoorbeeld in de wens om eerlijk voor twijfels uit te komen, op een niveau in de organisatie waar juist daadkracht en overwicht vereist zijn.

Aan de hand van de ontwikkelingsreis die Dante beschrijft in zijn Goddelijke komedie verklaart Jironet de psychologie achter deze spanningen en maakt ons bewust van patronen die het dagelijks functioneren en de omgang met mannelijke en vrouwelijke collega's bemoeilijken.
Dantes reis staat symbool voor een persoonlijke ontwikkeling die tot integriteit en werkelijk authentiek leiderschap zal leiden - leiderschap dat we vandaag de dag hard nodig hebben.

Specificaties

ISBN13:9789047065289
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:144
Druk:1
Verschijningsdatum:29-11-2011
Hoofdrubriek:Leiderschap

Expertrecensies (2)

De essentie van vrouwelijk leiderschap
Paul Schollaardt | 24 juni 2011
In 'de essentie van vrouwelijk leiderschap' neemt Karin Jironet je mee op een ontwikkelingsreis. Anders dan de titel doet vermoeden is het een boek over leiderschap en de ontwikkeling daarvan. De schrijfster is psychologe, theologe en executive coach. Deze achtergrond komt in het boek tot uiting in een spirituele ontwikkelingstocht langs zonden en deugden, welke verbonden worden met praktische aspecten van leiderschapsontwikkeling. Jironet laat zien dat leiderschapsontwikkeling vooral persoonlijke ontwikkeling is. Dat zij de oplossing voor de huidige vraagstukken in de samenleving ziet in vrouwelijk leiderschap, doet wat gekunsteld aan. Dit neemt niet weg dat 'de essentie van vrouwelijk leiderschap' een uitstekend boek is voor wie wil werken aan persoonlijke of leiderschapsontwikkeling.
Lees verder
Vrouwen en de zeven zonden
Ben Kuiken | 3 september 2010
Waarom zijn er in Nederland zo weinig vrouwelijke topbestuurders? Na het glazen plafond en de plakkende vloer komt executive coach Karin Jironet in haar boek De essentie van vrouwelijke leiderschap met een nieuwe, verrassende verklaring: vrouwen hebben last van de spanning tussen hun innerlijke zelf en de eisen van buitenaf. Om dit te staven, grijpt Jironet terug op Dante's Divina Comedia.
Lees verder

Verschijningsdata

De verschijningsfrequentie en verschijningsdata zijn nog niet bekend

Lezersrecensies

4.5 van de 5
4 stemmen
2
2
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

podcast
Karin Jironet over vrouwelijk leiderschap
Ben Kuiken 29 juni 2010 Nederlandse vrouwen in leidinggevende posities komen vaak in de knoop met hun innerlijke zelf en haken daarom af, aldus de Zweedse Karin Jironet. In De essentie van vrouwelijk leiderschap beschrijft zij hoe je in contact komt met je innerlijke zelf om zo sterker te staan. M&L spreekt met Jironet over drijfveren, dominante cultuur en natuurlijk de essentie van vrouwelijk leiderschap.

Over Karin Jironet

Dr Karin Jironet is theologe en psychologe. Ze is werkzaam bij De Baak VNO-NCW op het gebied van leiderschapsontwikkeling. Zij is executive coach.

Andere boeken door Karin Jironet

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Inleiding
2. Dante
3. Trots en bescheidenheid
4. Afgunst en gulheid
5. Woede en zachtmoedigheid
6. Traagheid en ijver
7. Hebzucht en vrijgevigheid
8. Gulzigheid en gematigdheid
9. Lust en kuisheid
10. Vrouwelijk leiderschap: de weg voorwaarts

Naschrift:
- Belang van vrouwelijk leiderschap in deze transitietijd
- Van piramide naar web

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De essentie van vrouwelijk leiderschap