Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Ik wil een leeuw!

Gebonden Nederlands 2017 9789047708674
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Met Niets gebeurd veroverde Mark Janssen stormenderhand de prentenboekenwereld. Nu schreef Annemarie van der Eem een verhaal dat hem op het lijf geschreven is.

Op een dag werd Sjuul wakker. Het was stil in huis. En eigenlijk ook best saai. Ineens wist hij het: hij wilde een beest. Een huisdier. Vandaag nog! En hij wist ook wat voor beest… De beesten die aan de fantasie van Sjuul ontspringen, spatten van de bladzijden af.

Grinnikend en zich vergapend zullen ouder en kind dit boek lezen. En de eerste opmerking die na het dichtslaan van het boek gemaakt zal worden, ligt voor de hand: 'Mam, pap… ik wil een leeuw!'

'Een debuut om niet snel te vergeten.' – Kiddo

Specificaties

ISBN13:9789047708674
Trefwoorden:jeugdliteratuur
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Uitgever:Lemniscaat
Druk:1
Verschijningsdatum:6-2-2017
Hoofdrubriek:Jeugd
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

achtergrond
MEER Moois - De keuze van Fred, Karin en Marjan
Marjan Maandag 23 april 2020 Oude boeken, nieuwe boeken... er is zo veel moois om te lezen. Elke week vertellen Managementboekcollega's Fred, Karin en Marjan welk boek hen pakte.

Over Annemarie van der Eem

Annemarie van der Eem werd in 1976 geboren in Haarlem. ‘Wat een lange benen, die wordt later vast ballerina!’, was het eerste wat de verloskundige riep. Maar die benen, die werden uiteindelijk niet zo heel lang. En ballerina? Dat werd Annemarie al helemaal niet. Ze zat wel even op ballet, maar stiekem vond ze de groene limonade in de pauze leuker dan het dansen. Hockey, dat lag haar meer. Als keepster van Jong Oranje veroverde Annemarie in 1997 de wereldtitel hockey in Seoul. Daarnaast speelde ze jarenlang in de Hoofdklasse. Via het hockey kreeg ze ook de kans om haar schrijftalent te ontwikkelen. Tijdens haar studie geschiedenis kreeg ze namelijk een mooie bijbaan: de jeugdpagina’s van Hockey Magazine volschrijven. Toen ze klaar was met haar studie ging ze fulltime aan de slag als sportjournalist. Hiervoor reisde Annemarie de hele wereld over, van Argentinië tot Australië. Het hoogtepunt? De Olympische Spelen in 2004 in Athene, waar ze verslag van mocht doen. In 2008 was ze weer van de partij tijdens de Olympische Spelen. In China was ze met de Nederlandse voetbalploeg mee als persvoorlichter. In die functie maakte ze ook twee onvergetelijke EK’s mee met Jong Oranje, in 2006 en 2007. (Twee keer kampioen, olé olé!) In 2017 debuteerde Annemarie bij Lemniscaat met het prentenboek ‘Ik wil een leeuw!’, geïllustreerd door Mark Janssen. En haar tweede prentenboek is in de maak. Nog even geduld… Met haar eigen tekstbureau Woordwijf schrijft Annemarie over van alles en nog wat. Over slimme geldtelmachines. Over windmolens op zee. Over voetbalinternationals en huisartsen. Over alle onderwerpen waar haar opdrachtgevers een mooie tekst over willen. En als kinderboekenschrijver schrijft ze lekker wat ze zélf wil. Over leeuwen en wandelende takken. En over jongetjes die hun moeder te slim af zijn… Hoe? Dat lees je in ‘Ik wil een leeuw!’

Andere boeken door Annemarie van der Eem

Over Mark Janssen

Mark Janssen (1974) studeerde aan de Academie Beeldende Kunsten in Maastricht. Na zijn afstuderen in 1997 vestigde hij zich als fulltime illustrator in Valkenburg aan de Geul, waar hij een atelier aan huis heeft. Vanaf zijn eerste kinderboek ‘Mijn vriend de sjeik’ van Ulf Stark (Lemniscaat 1997) tot aan 2017 werkte hij aan 350 kinder- en prentenboeken voor bijna alle grote Nederlandse en Belgische uitgeverijen. In 2016 besloot hij zich meer toe te leggen op het maken van eigen prentenboeken. Hij maakte een succesvolle herstart bij uitgeverij Lemniscaat, die zijn prentenboek ‘Niets gebeurd’ uitgaf. Het boek werd prompt een succes met vele vertalingen. Na dit debuut als schrijver volgde in 2017 zijn tweede eigen prentenboek: ‘Dino’s bestaan niet’. In dat jaar verscheen ook het prentenboek ‘Ik wil een leeuw’, dat Mark illustreerde. Heel wat van Marks boeken vonden reeds hun weg naar het buitenland. Ze werden vertaald in meer dan tien talen.

Andere boeken door Mark Janssen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ik wil een leeuw!