Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Wat je vindt mag je houden

Geweldloos communiceren als weg naar verbinding

Paperback Nederlands 2011 9789055992102
Niet leverbaar.
17,50

Samenvatting

"Iedere gewenste verandering is mogelijk als we met aandacht waarnemen wat zich om ons heen en in onszelf afspeelt. Waarnemen van onze reacties, onze angsten en ons denken die het zuivere waarnemen storen en vervormen."
J. Krishnamurti (1895-1986)

Dr. Marshall Rosenberg, de grondlegger van het gedachtegoed 'Geweldloze Communicatie' zegt: 'Er zijn slechts twee zaken belangrijk in de kwalitatieve verbinding die we zoeken met onze medemens: wat leeft er in ons en wat kan ik doen om het leven nog mooier te maken.'

'Wat je vindt mag je houden' gaat dáárover en is geschreven voor iedereen die verandering wil in de communicatie met zichzelf, in het gezin, de werksituatie en leefomgeving. Het geeft handvatten hoe dat zou kunnen; gewoon door ons bewust te worden van onze oordelen, van wat we 'vinden' en waar we elkaar ongewild mee kwetsen, afremmen, op een ander spoor zetten, afschrikken enzovoort. Vanuit heldere situatiebeschrijvingen voert Jan van Koert de lezer langs herkenbare en dagelijkse situaties waarin we juist níet aangeven wat er in ons leeft.

Een boek dat uw (samen)leven kan veranderen door een ander wijze van communiceren, die Van Koert Verbindend Communiceren noemt.

Specificaties

ISBN13:9789055992102
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:175
Uitgever:Andromeda
Druk:7
Verschijningsdatum:9-5-2012
ISSN:

Lezersrecensies

4.0 van de 5
2 stemmen
0
2
0
0
0

Over Jan van Koert

Jan van Koert heeft na een dertigjarige carrière in het bedrijfsleven in 1997, zoals de schrijver Leen Zevenbergen het uitdrukte 'zijn baard laten staan'. Dat wil zeggen, hij heeft zijn leven een wending gegeven in de richting van zijn droom door rigoureuze veranderingen aan te brengen in privé-leven en werk. Sinds 1998 houdt hij zich bezig met het gedachtegoed 'Geweldloze Communicatie'. Jan is een bevlogen trainer en een enthousiaste Vitaliteitcoach. Humor en speelsheid kenmerken zijn aanpak omdat, zo zegt hij. 'we het grootste leereffect in plezier en spel terugvinden'. De term 'geweldloze communicatie' heeft internationale bekendheid, Jan heeft zelf een voorkeur voor de term Verbindende Communicatie®. Door het Center for Nonviolent Communication in de VS, opgericht door Marshall Rosenberg, is hij internationaal gecertificeerd als trainer in deze materie.

Andere boeken door Jan van Koert

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding

Verbinding
Contact maken
De giraf en de jakhals
Het ladekastje
Gedachteladders
Hoofdzaak - hartzaak
Verantwoordelijkheid nemen
Niemand doet ooit iets voor een ander
De kracht van kwetsbaarheid
Eerlijk zijn
Verwachtingen
Empathie en mededogen
Empathisch luisteren
Stenen gooien
Toneelspelen
Spreken en luisteren
Schrijven en 'luisteren'
Straffen en belonen
De parkeergarage
Hier en nu
Stress
Afscheid nemen
Hoe nu verder?
Center for Nonviolent Communiation

Bibliografie

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Wat je vindt mag je houden