Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Je project op de rails

In 15 stappen (PDF-download)

E-book Pdf met watermerkbeveiliging Nederlands 2006 9789058714084
Direct te downloaden

Samenvatting

Wij zijn het ons misschien nauwelijks bewust, maar ons leven zit vol met grote en kleine projecten. Niet alleen op het werk maar ook thuis. De nieuwe waaier van Thema 'Je project op de rails in 15 dagen', samengesteld door Patries Quant, laat zien hoe je projecten kunt realiseren en wat je onderweg kunt tegenkomen.

Een project voldoet aan de volgende criteria: het heeft een concreet resultaat, is beperkt in tijd en geld, er zijn meer mensen bijbetrokken en er is een duidelijke rolverdeling. Een begeleidingsplan schrijven,een klantendag organiseren, maar ook het kinderfeestje van uw dochter regelen, zijn dus allemaal projecten, al zijn ze nog zo verschillende van aard. Met deze nieuwe waaier zet u in maximaal 15 simpele stappen een compleet project op, van eenvoudig tot complex, professioneel of privé, lang of kort.

Waarom projectmatig werken?
Projectmatig werken is in. En dat is niet vreemd, omdat deze manier van werken goed aansluit bij de nieuwe ontwikkelingen in organisaties zoals meer gelijkwaardig samenwerken e minder hiërarchie. In een project is de opdrachtgever niet de baas van de projectleider en de projectleider niet de baas van projectmedewerkers. Zij zijn gelijkwaardig, maar hebben wel verschillende rollen en takenpakketten waarover afspraken worden gemaakt.

'Je project op de rail' besteed veel aandacht aan die verschillende rollen en taken binnen een project. Zoals functionele rollen op het gebied van vakinhoudelijke kennis en teamrollen die meer om karaktereigenschappen en stijl van samenwerken draaien. Verder komen onder andere de kick-off, de projectfasering en evaluatiemomenten aan bod.

'Je project op de rails' is gebaseerd op het boek Projectmatig werken, dat vorig jaar verscheen bij Thema. Patries Quant schreef het omdat ze in haar werk als trainer en coach vaak te maken heeft met organisaties en medewerkers die niet goed weten hoe ze iets projectmatig aan moeten pakken.

Specificaties

ISBN13:9789058714084
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:pdf
Aantal pagina's:22
Druk:1
Hoofdrubriek:Projectmanagement

Lezersrecensies

2.6 van de 5
12 stemmen
0
1
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

boekenkast
De boekenkast van Patries Quant, praktijkvrouw en trainer
Joep Schrijvers 11 januari 2012 Ze is praktisch, een doener. Kent de managementwereld van haver tot gort. Velen kennen haar als trainer, velen als auteur van praktische managementboeken. Ze is avontuurlijk, stoer en gedisciplineerd. Projectmanagers in de olie-industrie of de scheepsbouw hebben voor haar geen geheimen meer. Ook hun soms irrationele denken niet. Met trainingen ondersteunt ze hen. Bij de boekenkast deze keer de praktijkgerichte managementauteur Patries Quant.

Over Patries Quant

Patries Quant studeerde Criminologie en trainde projectleiders. Zij ziet dat de traditionele manier van projectmanagement steeds vaker tekort schiet. Je kunt daarmee onvoldoende inspelen op technologische ontwikkelingen en een steeds veranderende markt van producten en diensten.

Andere boeken door Patries Quant

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Je project op de rails