Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Wees sterk. Wees vriendelijk

Vier vrouwelijke politici van onze tijd: speeches en frames

Paperback Nederlands 2022 9789065541109
Verkooppositie 1330Hoogste positie: 457
Op voorraad | Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Van politieke leiders verwachten we niet alleen dat ze een juist besluit kunnen nemen, maar ook dat zij ons inspireren – door hun publieke optredens, door hun politieke redevoeringen, en door de culturele waarden die ze vertolken.

In Wees sterk. Wees vriendelijk bespreekt Hans de Bruijn de grote toespraken van vier krachtige vrouwen van onze tijd: twee progressieve en twee conservatieve politici. Hij laat zien op welke wijze Kaja Kallas, Alexandria Ocasio-Cortez, Angela Merkel en Jacinda Ardern erin slagen hart en hoofd van hun toehoorders te overtuigen. Dit doen ze door de woorden die ze gebruiken, de toon die ze kiezen, en door hun persoonlijke geschiedenis te verbinden met hun politieke opvattingen. Ze hanteren een retorica die confronteert en tegelijk verbindt, omzichtig is en toch doortastend. Hans de Bruijn gaat op zoek naar het geheim van de speeches, en geeft een eerste antwoord op de vraag of er een vrouwelijke retorica bestaat.

Specificaties

ISBN13:9789065541109
Trefwoorden:politiek, speech, vrouwen, framen
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:144
Druk:1
Verschijningsdatum:23-11-2022
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Hans de Bruijn

Prof. dr. Hans de Bruijn is hoogleraar bestuurskunde aan de Faculteit Techniek, Bestuur en Management van de Technische Universiteit Delft. Hij is daarnaast onder andere verbonden aan de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur in Den Haag en programmaleider Governance aan het Netherlands Institute for City Innovation Studies.

Andere boeken door Hans de Bruijn

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Wees sterk. Wees vriendelijk