Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Mythes in het onderwijs

Paperback Nederlands 2008 9789066659384
Niet leverbaar.

Samenvatting

Onderwijs staat in het brandpunt van de maatschappelijke belangstelling. Van voorschoolse educatie tot studiehuis, van competentieleren op de pabo tot de brede school, iedereen heeft er wel een mening over. Vaak worden die meningen uit de losse pols geponeerd, ze berusten op mythes. In dit boek worden dertien hedendaagse onderwijsmythes tegen het licht gehouden door gerenommeerde wetenschappers. De meeste mythes betreffen het kind, de leerling dus. Zo is er aandacht voor de mythe van het vroege leren, de mythe van de sterke benen, de kennismythe, de mythe van het (ab)normale kind en de mythe dat het brein er niet toe doet.
Op leerkrachtniveau worden de mythe van de knappe meester en de mythe van de vrouwelijke didactiek onder de loep genomen. Op school- en organisatieniveau moeten de mythe van het maakbare kind, de mythe van de manager en de vrijheid van onderwijsmythe het ontgelden. Het boek sluit af met twee essays over de wijze waarop Rousseaus ontdekking van het kind doorwerkt in de hedendaagse onderwijsmythologie.

Mythes in het onderwijs is verplichte kost voor een ieder die professioneel met onderwijs te maken heeft: van leraren in opleiding en schoolhulpverleners tot onderwijsmanagers en politici.

Specificaties

ISBN13:9789066659384
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:176
Uitgever:SWP
Verschijningsdatum:10-4-2008
Hoofdrubriek:non-profit

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Mythes in het onderwijs