Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

Spelinzicht

Een speler- en spelgecentreerde didactiek van spelsporten

Paperback Nederlands 2020 9789072335692
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Een speler- en spelgecentreerde didactiek van spelsporten

Als leraar lichamelijke opvoeding sta je voor de uitdagende taak om leerlingen meer(voudig) bekwaam en enthousiast te maken voor een duurzame deelname aan onze beweeg- en sportcultuur als onderdeel van een gezonde leefstijl. Om dit te bewerkstelligen, is het van groot belang dat iedere leerling veelvuldig succesvolle en positieve beweegervaringen
op kan doen en voldoende wordt uitgedaagd binnen het bewegingsonderwijs op school. Gezien de vaak grote verschillen tussen leerlingen in het bewegingsonderwijs is dit zeker geen eenvoudige opgave. Het adequaat inspelen op deze verschillen en het aansluiten bij de mogelijkheden van de individuele leerling lijkt met name bij spelsporten en spelsportactiviteiten een grote uitdaging.

In dit boek worden daarom, aan de hand van het speler- en spelgecentreerde vakdidactische model Spelinzicht, richtlijnen en concrete handvatten aangereikt waarmee in de spelsportpraktijk (nog) beter ingespeeld kan worden op de uiteenlopende (beweeg)niveaus van leerlingen en spelleeractiviteiten op maat gemaakt kunnen worden. Dit alles met als doel de leerprocessen van leerlingen te optimaliseren en hen met (nog) meer spelinzicht en spelplezier succesvol te laten deelnemen aan spelsportactiviteiten.

Spelinzicht bestaat uit twee delen. Het eerste deel heeft betrekking op een theoretische uiteenzetting en verantwoording van de in deel 2 uitgewerkte praktijkvoorbeelden. Deze praktijkvoorbeelden zijn gecategoriseerd aan de hand van de ‘spelfamilies’ van de doelspelen, terugslagspelen, inblijf- en uitmaakspelen en mikspelen en uitgewerkt aan de hand van de verschillende speluitdagingen.

Deze derde druk is herzien, aangevuld en geactualiseerd. Het boek is gericht op leraren lichamelijke opvoeding al dan niet in opleiding, maar zeer zeker ook bruikbaar voor andere, eventueel in opleiding zijnde, professionals in de wereld van sport en bewegen, zoals trainers/coaches, buurtsportcoaches en combinatiefunctionarissen.

Specificaties

ISBN13:9789072335692
Trefwoorden:sport
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Druk:3
Verschijningsdatum:3-8-2020
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Spelinzicht