Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Professioneel coachen

Ingenaaid Nederlands 2000 9789074885195
10
Voormalig top 10Totaal 30 dagen
Niet leverbaar.

Samenvatting

Samenwerken, samen doen en het creëren van win-win situaties is steeds meer een noodzakelijke basis voor de groei en bloei van medewerkers en organisaties. Leidinggevenden en medewerkers zijn meer dan vroeger partners met een andere afhankelijkheidsrelatie. Dit partnership doet een steeds groter beroep op de creativiteit en het ondernemerschap van medewerkers. Zij dienen te beschikken over het vermogen om zelfstandig situaties in te schatten en aansluitend de juiste beslissing te nemen. Het aansturen en ontwikkelen van deze medewerkers vraagt van leidinggevenden nieuwe vaardigheden en attitudes. Leidinggeven door middel van procedures en controles is niet meer van deze tijd en weinig effectief. Een coachende stijl van leidinggeven die het zelflerend vermogen van medewerkers vergroot, is meer passend.
Coachen is niet gemakkelijk te definiëren. Dat is nu eenmaal moeilijk met onderwerpen waarin visie, gevoel en houding belangrijke aspecten zijn. Het boek 'Professioneel coachen' is beschouwend geschreven en daagt de lezer uit na te denken over coachen en maakt hem deelgenoot van de passie van de schrijvers voor coachen. De boeiende verhalen prikkelen de verbeelding en interesse. Is bij coachen de gecoachte aan zet, bij dit boek is het de lezer. De auteurs reiken slechts ideeën aan, koppelen praktijkvoorbeelden aan de theorie, wijzen op mogelijke valkuilen en ingesleten gewoonten en bieden uitdagingen aan. Het boek gidst en motiveert de lezer te experimenteren met nieuwe inzichten.

Specificaties

ISBN13:9789074885195
Trefwoorden:coachen, coaching
Taal:Nederlands
Bindwijze:ingenaaid
Aantal pagina's:117

Lezersrecensies

4.0 van de 5
2 stemmen
1
0
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Jacco van den Berg

Om medewerkers en organisaties beter te laten functioneren richtte Jacco van den Berg in 2000 Van den Berg Training & Advies op. Hij stelt dat het succes van organisaties bepaald wordt door de persoonlijke en professionele ontwikkeling van haar medewerkers en zet hiervoor de volgende interventies in: - training - advies - boeken en artikelen - video's (blended learning). Van den Berg vindt het leuk om zijn ervaringen te verwoorden in artikelen en boeken. Inmiddels schreef hij dertig boeken waaronder 'Het Nieuwe Beoordelen', 'Overspoeld door schaarste', 'Het GROTE gesprekkenboek', 'POP in Nederland', 'Professioneel Coachen', 'Samen in de modder', 'Huis op orde', 'Ontwikkelingswerk' en 'Handboek Werving en Selectie'.

Andere boeken door Jacco van den Berg

Inhoudsopgave

Proloog

1. Een goede coach weet wat coachen is
2. Geduld is een schone zaak
3. C'est le ton qui fait la musique
4. Ik voer gesprekken dus ik coach?
5. Groeien en bloeien
6. Leren en laten leren
7. Een goede coach stelt hoge eisen

Epiloog
Literatuurlijst
Over de schrijvers
Colofon

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Professioneel coachen