Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , e.a.

Business Spiritualiteit Magazine 8 - Leiderschap in organisaties

Ingenaaid Nederlands 2009 9789077983492
Verkooppositie 4428Hoogste positie: 885
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Dit nummer van Business Spiritualiteit Magazine Nyenrode - Leiderschap in organisaties' is geen herhaling van de eerdere artikelen over leiderschap, maar een belichting vanuit een heel andere invalshoek: een dieper spiritueel leiderschap dat gedragen wordt door de hele organisatie.

Specificaties

ISBN13:9789077983492
Taal:Nederlands
Bindwijze:ingenaaid
Aantal pagina's:48
Druk:1
Verschijningsdatum:18-10-2009
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Paul de Blot

Paul de Blot is in 1924 geboren en opgegroeid in Indonesië. Na vijf jaar concentratiekamp werkte hij als chemisch technoloog voor de opbouw van de industrie in West Java. In 1948 werd hij Jezuiet en werd voorbereid om aan de opbouw van Hiroshima te werken. Door de politieke omstandigheden kwam hij in Indonesië in het universitair onderwijs voor filosofie en ecologische technologie. Daar werkte hij ook voor de slachtoffers van de mislukte communistische Coupe van 1965. In 1979 kwam hij op de Business Universiteit Nyenrode, waar hij in 2006 hoogleraar werd in Business Spiritualiteit. Hij studeerde in Indonesië, Duitsland en Nederland filosofie, theologie, fysica, psychologie, spiritualiteit en Indonesische staatsleer en politiek. Op Nyenrode promoveerde hij op de thesis “Vernieuwing van organisaties in een chaotische omgeving door vernieuwing van de mens”.

Andere boeken door Paul de Blot

Over Gerrit Broekstra

Gerrit Broekstra, oorspronkelijk opgeleid en gepromoveerd als natuurkundige, was als Hoogleraar Organization Behavior verbonden aan de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit, de Kellogg School of Management van Northwestern University in Chicago en ten slotte aan de Nyenrode Business Universiteit. Hij was actief in de systeembeweging; acht jaar als voorzitter van de Systeemgroep Nederland en vier jaar als President van de IFSR, de International Federation for Systems Research in Wenen. Hij was ook management-consultant voor vele bedrijven. Zijn onderzoeksbelangstelling ging vooral uit naar de toepassing van de chaos en complexiteitstheorie op organisatiegedrag. Sinds zijn emeritaat is hij ook geïnteresseerd in businessspiritualiteit en in het bijzonder de integratie van westerse rationaliteit met oosterse filosofie om te komen tot een meer duurzaam model van leiderschap en vernieuwing in organisaties.

Andere boeken door Gerrit Broekstra

Inhoudsopgave

Editorial

De behoefte aan collectief leiderschap
Paul de Blot SJ

Diep leiderschap
Peter Daub & Paul de Blot SJ

Leiderschap reikt tot diep in organisatie
Peter Daub

Filosofische overpeinzingen over bedrijfsleven en spiritualiteit
Ulrich Libbrecht

Boekrecensies van Paul de Blot SJ

Agenda en bronnen voor inspiraties

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Business Spiritualiteit Magazine 8 - Leiderschap in organisaties