Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De wolven te slim af

Leven en overleven in een lerende organisatie

Paperback Nederlands 2010 9789078770015
Voormalig top 100Totaal 30 dagen
Verkooppositie 1801Hoogste positie: 25
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

'De wolven te slim af' is een verhaal over een organisatie die wellicht overeenkomt met de uwe, compleet met slechte gewoonten, zeurende zwakheden en overgave om de status quo in stand te houden. Een kudde schapen, bang voor de mythische slimheid van wolven is aanvankelijk verzwakt door hun gefragmenteerde kijk op de wereld en door hun onjuiste vooronderstellingen.

Bouwend aan een lerende cultuur werd de bijdrage van elk individu ingezet om op een verrassende, nieuwe en productieve manier een onverwachte wending te geven aan het leven van de schapen. In het boek wordt gebruik gemaakt van vrolijke illustraties en prikkelende humor. De wolven te slim af is een krachtige metafoor die ons helpt om duidelijk te maken hoe noodzakelijk het is dat organisaties hun lerend vermogen uitbreiden door, van én met elkaar te leren.

Bevat tevens een gids voor reflectie en vragen voor groepsdiscussie!

'Een heerlijke parabel over de aard van lerende organisaties.'
Gareth Morgan, auteur van: 'Images of organization'.

'Het lezen van de wolven te slim af heeft mij geïnspireerd om het gedachtegoed van de lerende organisatie als leidraad voor ons handelen te nemen.'
Ed Schaap directeur LINAK, Benelux.

'Het gebruik van humor om het leren in organisaties toe te lichten is een hit! Het verhaal en de ideeën uit: de wolven te slim af, waren zo uitdagend dat binnen drie dagen al onze 700 medewerkers er met elkaar over in gesprek waren. Er is nu sprake van een gezamenlijke en gedeelde ervaring waar we aan kunnen refereren als we aan de slag gaan met het integreren van leren in onze business strategie.'
Jeff, Jones, Organizational Learning Manager van T. Rowe Price Investment Technologies.

Specificaties

ISBN13:9789078770015
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:80
Druk:0
Verschijningsdatum:8-11-2010
Hoofdrubriek:Algemeen management

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Over David Hutchens

David Hutchens spreekt over organisaties en de mensen die erin werken. Hij woont in de omgeving van Nashville Tennesee met zijn vrouw Robbie, dochter Emory en zoon Olivier.

Andere boeken door David Hutchens

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De wolven te slim af