Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , e.a.

Verbindend leiderschap

Inspiratie voor leren en veranderen bij de overheid

Paperback Nederlands 2004 9789079564095
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Leidinggevenden bij de overheid zien zich gesteld voor een ingrijpend proces van leren en veranderen. De traditionele focus op telkens weer nieuwe regels en structuren, instrumenten en beleidsnota's volstaat niet meer. De 21e eeuw verlangt andere vernieuwing: een meer direct omgevingsgericht, resultaatgericht en mensgericht handelen. Het dagelijks werk brengt dan verschillende en soms tegenstrijdige leiderschapsactiviteiten mee: verkennen, vernieuwen, stimuleren, samenbrengen, beheersen, regelen, koers bepalen, presteren. 'Verbindend leiderschap' houdt in dat leidinggevenden zelf over alle competenties moeten beschikken die voor de vele leiderschapsactiviteiten nodig zijn. Dat zou een onmogelijke en zelfs onwenselijke eis zijn.

Vernieuwing ontstaat niet uit de gebruikelijke spiegeling aan verordonneerde perfectie en stabiliteit, maar juist uit de erkenning van verschil en instabiliteit. Dit boek daagt leidinggevenden uit zich te onderscheiden en zelf verantwoordelijkheid te nemen voor het doorbreken van systeem-bevestigende fixaties. Het laat verrassnede reflecties, ideeën en handelingsperspectieven zien. Ondanks de vele innovaties bij de overheid steekt in de weerbarstige praktijk vaak 'de dynamiek van niet veranderen' de kop op. 'Verbindend leiderschap' verklaart dit verschijnsel en laat zien hoe leidinggevenden door individueel en collectief leren en veranderen kunnen bijdragen aan echte vernieuwing.

Specificaties

ISBN13:9789079564095
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:244
Druk:1
Verschijningsdatum:2-3-2010
Hoofdrubriek:Non-profit

Lezersrecensies

4.0 van de 5
4 stemmen
0
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Hans Bekke

Prof. Dr. em. Hans Bekke was organisatieadviseur en parttime hoogleraar bestuurskunde aan de Universiteiten van Nijmegen, Leiden en Rotterdam. Hij was betrokken bij veel onderzoek- en adviesprojecten in het Openbaar Bestuur.

Andere boeken door Hans Bekke

Over Jaap Boonstra

Jaap Boonstra is hoogleraar ‘Organisatieverandering en leiderschap’ bij ESADE Business School in Barcelona (Spain) en WU, Vienna University for Economics and Business. Hij is in Nederland verbonden aan de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB). Jaap werkte eerder als hoogleraar ‘Organisatieverandering’ aan de Universiteit van Amsterdam en als rector van Sioo, Interuniversitair centrum voor organisatie- en veranderkunde. Als zelfstandig en onafhankelijk adviseur is Jaap betrokken bij veranderingsprocessen in internationale ondernemingen en bedrijfsnetwerken in Nederland, Duitsland en Spanje. Daarnaast zet hij zich in voor maatschappelijke organisaties die zich willen kwalificeren voor de toekomst. Jaap heeft talloze publicaties op zijn naam staan over organisatieverandering, innovatieprocessen, leiderschap, strategische besluitvorming, en machtsprocessen in organisaties. Recent publiceerde hij als schrijver of redacteur meerdere boeken waaronder Leiders in cultuurverandering (Van Gorcum, 2014), Veranderen van Maatschappelijke Organisaties (Business Contact, 2017), Perspectieven op Veranderen (Vakmedianet, 2018), Perspectieven op Leiderschap (Vakmedianet, 2018) en Veranderen als Samenspel (Vakmedianet, 2018). Bij dit laatste boek is ook een uitgebreide website beschikbaar en het boek verschijnt ook in het Engels en Spaans.

Andere boeken door Jaap Boonstra

Inhoudsopgave

Voorwoord
Samenvatting: aanbevelingen
Inleiding

1. Aanloop
2. Samenloop
3. Uitloop,

Zelftest
Literatuur
Index
Noten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Verbindend leiderschap