Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Hoezo te oud?

50-plussers en hun positie op de arbeidsmarkt: een wegwijzer bij orienteren en solliciteren

Paperback Nederlands 2009 9789079578122
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

'Hoezo te oud?' is een wegwijzer bij oriënteren en solliciteren voor 50-plussers. Het biedt praktische adviezen, trucs & tips, en beschrijft ook de valkuilen op weg naar een nieuwe baan, een eigen bedrijf of andere zinvolle tijdsbesteding op oudere leeftijd.

Het boek is geschreven in de vorm van een gesprek met de baanloze 50-plusser. Realistisch en confronterend, maar ook met humor en mededogen. Want 50-plussers die hun baan verliezen komen terecht in een nieuwe wereld. Terugkeer naar werk is moeilijk en soms onmogelijk. Ook kunnen nieuwe dingen een rol gaan spelen, zoals fysieke slijtage en financiële zorgen. Bedrijven staan vaak afkerig tegenover een oudere werkzoekende, ook omdat deze het solliciteren op leeftijd verkeerd aanpakt. Er zijn allerlei blokkades, zoals onnatuurlijke gezagsverhoudingen, generatiekloven en onrealistische salarisverwachtingen. Ad Morenc, die als arbeidsdeskundige al 20 jaar werkzoekende ouderen begeleidt, laat zien hoe het wél kan: een nieuwe baan en een zinvolle toekomst vinden door zorgvuldig en goed voorbereid te zoeken en te solliciteren. Wie als 50-plusser een baan zoekt, wordt door 'Hoezo te oud?' meteen op het goede spoor gezet.

Werkgevers die hun personeelsbeleid '50plus-proof' willen maken, vinden daarvoor alle belangrijke voorwaarden in dit boek. Door de vergrijzing en het tekort aan jong personeel worden zij gedwongen hun personeelsbeleid aan te passen aan de grote en rap groeiende groep werkzoekende babyboomers. Vooroordelen over hun inzetbaarheid worden weggenomen en waar aanpassingen op het werk of aan het arbeidscontract noodzakelijk zijn, bespreekt 'Hoezo te oud?' de mogelijkheden en regelingen.

Ed Nijpels over 'Hoezo te oud?': Scherpe waarnemingen en heldere analyses, met de nodige dosis humor. Over het lot dat ons kan treffen vanaf ons 50ste jaar.

Specificaties

ISBN13:9789079578122
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:120
Uitgever:Parthenon
Druk:1
Verschijningsdatum:22-9-2009

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Ad Morenc

Ad Morenc is socioloog en werkte jarenlang binnen de arbeidsvoorziening en re-integratiemarkt als onderzoeker, projectleider, adviseur en stafmedewerker.

Andere boeken door Ad Morenc

Inhoudsopgave

Voorwoord
Handreiking

1. 50-plus en zonder werk
2. Uw leven zoals het was
3. Terug naar een sollicitatie
4. Werkgevers
5. Waar dan wel? Wat zou u nog allemaal kunnen doen
6. Uw werkzoekende, eens de trots van uw bedrijf..
7. Solliciteer professioneel
8. Een nieuwe wereld gevraagd

Bijlage I: Sollicitatietechnieken
Bijlage II: Trends
Bijlage III: Het energetisch model

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Hoezo te oud?