Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 51% korting

Nederland zoekt leiders

De stap naar buitengewoon leiderschap

Paperback Nederlands 2013 9789082104905
Voormalig top 100Totaal 51 dagen
Laatste exemplaar! Op=Op!
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis
19,95
9,95
VOORDEEL - 51% korting

Samenvatting

In een tijd waarin de maatschappij en onze levensomstandigheden in hoog tempo veranderen, is de roep naar leiderschap luider dan ooit. John Schrederhof, Nederlands bekendste expert op het gebied van leiderschapsontwikkeling, schets in dit inspirerende boek een helder beeld van de leiders die we in grote aantallen nodig hebben om de uitdagingen waar we voor staan het hoofd te bieden. Het boek dient als een routekaart en inspiratiebron voor iedereen die leiderschap wil ontwikkelen in zichzelf en bij anderen.

John beschrijft de noodzaak van het ontwikkelen van een universele leiderschapsstijl die zowel de essentie van westerse als oosterse levensfilosofieën vervat. Hij beschrijft een allesomvattende visie op leiderschap die ons uitnodigt om met nieuwe ogen te kijken naar hoe we met mensen en onze omgeving omgaan. Hij beschrijft welke universele behoeften en verlangens ieder mens drijven waardoor we als leider beter in staat zijn om anderen te inspireren en te ondersteunen bij hun ontwikkeling. Het boek laat zien hoe een proces van leiderschapsontwikkeling zicht voltrekt en hoe we de effectiviteit van leiderschapsontwikkeling structureel en duurzaam kunnen volgen.

Stelt u ons land eens voor, anno 2025: een land waar leiders tot meesters in innovatie zijn uitgegroeid omdat ze de kunst van het loslaten hebben ontdekt en in staat zijn om hun ziens- en denkwijzen te veranderen in hetzelfde tempo als omstandigheden dat doen. Een maatschappij waarin leiders bekend staan om hun vermogen anderen te verbinden, te inspireren en te dienen. Een samenleving met talloze Ghandi's, d'Arcs, Kennedy's en Kings, leiders die hun roeping leven en succesvolle en innovatieve organisaties met een ziel creëren die het hoogste belang van onze samenleving dienen.

Bent u de leider die ons land nodig heeft? Bent u klaar om de volgende stap in de ontwikkeling van uw leiderschap te maken? Met dit boek heeft u een krachtig leiderschapsinstrument tot uw beschikking.

Specificaties

ISBN13:9789082104905
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:203
Druk:1
Verschijningsdatum:24-10-2013
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Expertrecensies (1)

Nederland zoekt leiders
Sonja de Bruin | 13 maart 2014
‘Nederland zoekt Leiders, de stap naar buitengewoon leiderschap’ van John Schrederhof is een mooi en wijs boek waarin leiderschap aan de hand van de leiderschapscyclus, een model voor persoonlijk leiderschap, wordt uitgelegd. In dit model zijn zowel de westerse als de oosterse leiderschapsfilosofieën vervat. De wereld zou, volgens mij, zoveel leefbaarder zijn als we de cyclus met z’n allen zouden omarmen.
Lees verder

Lezersrecensies

4.8 van de 5
45 stemmen
41
2
1
1
0

Over John Schrederhof

John heeft In de afgelopen 19 jaar het voorrecht gehad om als coach en facilitator zo’n 18000 mensen uit 28 landen te begeleiden in een proces van persoonlijke ontwikkeling en in het verwezenlijken van voor hen belangrijke verlangens. Mensen met verschillende geloofsovertuigingen en achtergronden en werkzaam in alle denkbare beroepsgroepen, van wetenschappers, kunstenaars en advocaten tot psychologen, artsen en acteurs. Door hun verhalen heeft hij kennis genomen van hun persoonlijke geschiedenis, een verleden waar zowel vreugdevolle als minder prettige of zelfs traumatische gebeurtenissen deel van uitmaakten. Een aantal van hen deelden over pijnlijke gebeurtenissen als pesten, verlies van een dierbare, incest, verkrachting, ernstige ziektes, ongevallen en zelfs moord. Sommigen waren slachtoffer in dergelijke situaties, anderen dader. In het persoonlijk begeleiden van deze mensen heeft hij de unieke kans gekregen om te leren wat mensen bewust en onbewust drijft in het leven. Door dit werk heeft hij ontdekt wat maakt dat iemand gelukkig en succesvol door het leven gaat en wat hem of haar daarvan weerhoudt. Hij heeft ervaren en gezien dat iemands persoonlijke geschiedenis niet in de weg hoeft te staan om vrijheid, innerlijke rust en vervulling te ervaren. John heeft vier jaar in Zuidoost-Azië gewoond en gewerkt en verschillende aspecten van de oosterse cultuur aan den lijve kunnen ondervinden. Daar heeft hij ervaren en gezien welke impact oosterse filosofieën op de mens hebben en welke facetten van de westerse en oosterse levensfilosofieën universeel, uniform en aanvullend zijn. De begeleiding van mensen van over de hele wereld en zijn persoonlijke ervaringen in het Westen en het Verre Oosten hebben de basis gelegd voor een visie op persoonlijk leiderschap die hij de Cyclus heeft genoemd. Deze visie vervat de essenties van zowel westerse als oosterse levensfilosofieën, als samenhangende en onlosmakelijke delen van een groter natuurlijk geheel, een allesomvattende visie op mens-zijn, leiderschap en leven. 'Ik ben heel blij en dankbaar dat ik met de publicatie van dit boek mijn visie op persoonlijk of innerlijk leiderschap met jou kan delen. Ik wens je veel inzicht en inspiratie bij het lezen van dit boek en hoop dat het wezenlijk bijdraagt aan jouw levensgeluk!'

Andere boeken door John Schrederhof

Inhoudsopgave

1. Introductie
2. Opzet boek
3. De leiderschapscyclus
4. De kernkwaliteit van een leider
5. Innerlijke valkuilen van de leider
6. Persoonlijk leiderschap, bewuste keuzes maken
7. Leiderschap, tegenpolen verenigen
8. Nederland zoekt leiders
9. Ontwikkeling van leiderschap: bevrijding
10. De derde dimensie van leiderschap
11. De zeven rollen van de leider nu
12. Leiderschap in vogelvlucht

Over de auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Nederland zoekt leiders