Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Komt een vrouw bij de hacker

Hoe je identiteit gestolen kan worden

Paperback Nederlands 2014 9789089752925
Verkooppositie 1404Hoogste positie: 109
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

'Het begon met een rekeningafschrift dat uit mijn brievenbus is gehengeld. Toen is er een bankpasje aangevraagd en daarna is mijn rekening geplunderd. Hoe kan de bank zomaar mijn geld aan iemand anders geven? Krijg ik straks allerlei rekeningen en incasso's aan mijn broek? Ik vind het zo erg, naïeve trut die ik ben.' (fragment uit Komt een vrouw bij de h@cker.)

Elke dag worden ruim 500 Nederlanders slachtoffer van identiteitsfraude. Dit schokkende cijfer komt uit een recent onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Identiteitsfraude is de snelst groeiende vorm van misdaad. Volwassenen en kinderen strooien met gegevens op internet zonder het idee te hebben dat iemand daar iets mee kan. Maar de gevolgen kunnen enorm zijn. Naast aangrijpende verhalen van slachtoffers, toont auteur Maria Genova in haar nieuwe boek hoe gemakkelijk identiteitsfraude is geworden en dat het iedereen kan overkomen. Je hoeft niet eens veel verstand van computers te hebben om alles over iemand te weten te komen en om leningen op zijn of haar naam af te sluiten.

Iedereen klikt wel 's argeloos een linkje aan op een website. Steeds vaker heeft dit schokkende gevolgen. Opeens staan er honderden gestolen auto's op je naam, wordt je bankpas geblokkeerd en bonzen deurwaarders op je deur. Tot overmaat van ramp houdt de politie je aan voor delicten die je niet gepleegd hebt. Welkom in de wereld van de identiteitsfraude. In dit schokkende, bijzonder actuele boek betreedt schrijfster Maria Genova de wereld van social media, internetcriminaliteit en identiteitsfraude. Om aan te tonen hoe gemakkelijk het is om in iemands computer te komen, begeeft ze zich op het schimmige hackerspad.

Maar ze daagt ook een hacker uit om haar te hacken. Met een onthutsend resultaat. De verhalen van de slachtoffers in het boek laten zien dat wat hen overkomen is, iedereen kan overkomen. Hun ervaringen zijn divers: van mobieltjes die op hun naam besteld zijn tot identititeitsfraude via social media en van schulden afbetalen die niet van jou zijn tot proberen te bewijzen dat je geen hennepplantage bezit, maar dat een onbekend iemand met een kopie van je id-kaart de ruimte namens jou gehuurd heeft. Zelfs een politieagente die belast is met cybercrime bestrijden, vertelt in het boek hoe ze onverwachts zelf slachtoffer is geworden.

Aan het einde van het boek geven experts talloze tips en adviezen om te voorkomen dat je het slachtoffer wordt van identiteitsfraude.

Specificaties

ISBN13:9789089752925
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:224
Druk:12
Verschijningsdatum:8-11-2017

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Maria Genova

Maria Genova (1973) is journalist en schrijfster van een aantal succesvolle en taboedoorbrekende boeken. In 2014 werd ze uitgeroepen tot schrijfster van het jaar.

Andere boeken door Maria Genova

Inhoudsopgave

1. 1737 auto's op je naam
2. Onschuldige in de bak
3. De perfecte hacker
4. Slordige instanties
5. Antihackmaatregelen
6. Leeggeplunderd
7. Beroemd
8. Tussen de hackers
9. Kwetsbaar
10. Cyberlovers en nep-personen
11. Op een James Bondlocatie
12. Big Brother
13. Digi-stalker
14. DigiD voor dummies
15. Foute instanties
16. Afluisteren
17. Facebook en Google
18. Digibeet meets hacker
19. Digi-dood
20. Mogelijkheden
21. De laatste zoektocht

Tips
Handige links

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Komt een vrouw bij de hacker