Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Geven en nemen

De verborgen dynamiek van succes

Paperback Nederlands 2013 9789460036644
Niet leverbaar.

Samenvatting

Tientallen jaren hebben mensen zich gericht op de individuele voorwaarden voor succes: passie, inzet, talent en geluk. Maar in de huidige, snel veranderende wereld is onze kans van slagen steeds meer afhankelijk van hoe we ons verhouden tot anderen. 'Geven en nemen' laat zien wat effectief netwerken, samenwerken, invloed uitoefenen, onderhandelen en leiderschap met elkaar gemeen hebben.

Waarom krijgen sommige mensen zoveel voor elkaar en andere niet? In een baanbrekend onderzoek kwam hoogleraar psychologie Adam Grant tot een even eenvoudige als cruciale conclusie: er zijn mensen die geven, mensen die nemen en mensen die matchen. Nemers proberen zoveel mogelijk te krijgen van anderen, matchers – de meesten van ons – streven naar een zeker evenwicht, maar gevers zijn die zeldzame mensen die anderen helpen zonder iets terug te verwachten. Het zijn gevers.

Met een overtuigende combinatie van de meest recente onderzoeksresultaten en boeiende persoonlijke verhalen biedt 'Geven en nemen' een revolutionaire benadering van het fenomeen succes en de kracht van geven. Aangezien de meeste mensen geen geboren gevers zijn, legt Grant niet alleen uit waarom gevers winnen, maar ook onthult hij hoe ze dat doen.

'Geven en nemen' is genomineerd voor de Business Book of the Year van The Financial Times en stond wekenlang in de top tien van The New York Times non fictielijst.

Specificaties

ISBN13:9789460036644
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:384
Druk:1
Verschijningsdatum:22-8-2013

Expertrecensies (4)

Annett Keizer | 2 januari 2014
Gevers helpen anderen zonder dat ze er iets voor terug verwachten. Iets wat in goede huwelijken en vriendschappen vaak gebeurt, maar op de werkvloer niet. Daar draait het vaak om macht, status, ego en assertiviteit. In 'Geven en nemen' wil hoogleraar Psychologie Adam Grant bewijzen dat gevers op de lange termijn toch succesvol kunnen zijn.Lees verder
Brigitte Koehler | 16 december 2013
Adam Grant is hoogleraar psychologie aan Wharton en uitgeroepen tot een van de veertig beste psychologen onder de veertig van de wereld. Dat schept verwachtingen. Met zijn boek 'Geven en nemen' laat hij zien wat de verborgen dynamiek van succes is. Geven dus.Lees verder
Marjolein Boeren-Hermans | 19 november 2013
'Sharing' lijkt een nieuw toverwoord. Zo kun je bij sommige organisaties gratis gebruik maken van een werkplek als je bereid bent sociaal kapitaal in te brengen. Veel mensen staan niet louter positief tegenover gratis weggeven: als ik mijn kennis en netwerk inzet, wat krijg ík er dan voor terug?Lees verder
Joep Vesters | 6 november 2013
Auteur Adam Grant is hoogleraar psychologie aan Wharton alsmede onderzoeker en docent. In zijn boek 'Geven en nemen' beantwoordt hij de vraag waarom sommige mensen zoveel voor elkaar krijgen en anderen niet. Hij komt tot de conclusie dat degenen die het meeste bereiken, gevers zijn.Lees verder
Alle expertrecensies (4)

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

nieuws
Over veerkracht en optie b
Bertrand Weegenaar 3 oktober 2017 Sheryl Sandberg’s leven stond in 2015 op zijn kop toen haar man Dave plotseling overleed aan acuut hartfalen. Weduwe, moeder van twee jonge kinderen én carrièrevrouw bij Facebook stond er alleen voor. In twee jaar bouwde ze stap voor stap aan de verwerking van dit leed. Om ruimte te bieden aan een tweede kans, een tweede optie, Optie b -Confronteer tegenslag, bouw veerkracht en vind geluk. Het boek is geschreven samen met psycholoog en motivatiedeskundige Adam Grant, auteur van Geven en nemen.
tussen_droom_en_daad
TD&D: Pas op voor uw wantrouwen, al heeft u gelijk!
Ernst ten Heuvelhof 23 oktober 2015 Een cadeau mag op het eerste gezicht vriendelijk ogen. De gulle gever heeft zich van zijn beste kant laten zien en de begunstigde is blij verrast. Pur sang altruïsme en blije gezichten alom. Helaas, maar weinig cadeaus zijn helemaal gratis.
Alle interviews en artikelen (2)

Over Adam Grant

Adam Grant is psycholoog, tophoogleraar aan de Wharton School van de universiteit van Pennsylvania en auteur van de bestsellers Originals en Geven en nemen. Hij is een vooraanstaand deskundige op het terrein van motivatie en zingeving en het leiden van een vrijgeviger en creatiever leven. Adam is bekroond door de American Psychological Association en de National Science Foundation en schrijft regelmatig artikelen voor de opiniepagina van The New York Times. Hij woont met zijn vrouw en drie kinderen in Philadelphia.

Andere boeken door Adam Grant

Inhoudsopgave

1. Wie goed doet, goed ontmoet?
2. De pauw en de panda
3. Het rimpeleffect
4. Speuren naar ruwe diamanten
5. De kracht van krachtloze communicatie
6. Gemotiveerd blijven
7. Van tobber tot topper
8. Het Scrooge-effect
9. Uit de schaduw treden

Impact hebben
Dankwoord
Noten
Register

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Geven en nemen