Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het Neurogram Handboek

Doorgrond jezelf en anderen met Cybernetic Big Five Theory

Gebonden Nederlands 2020 9789460510946
Verkooppositie 5383Hoogste positie: 5383
Verwachte levertijd ongeveer 12 werkdagen

Samenvatting

In 1997 is Joost van der Leij geïnspireerd geraakt door het Enneagram. Sindsdien heeft hij over dit onderwerp talloze boeken geschreven waaronder de klassiekers Onbeperkt Jezelf en Het Neurogram®. Met de komst van Cybernetic Big Five Theory, de meest wetenschappelijke theorie over je persoonlijkheid, heeft Joost het Neurogram® nog verder onderbouwd. Daarmee heeft Joost van der Leij zich ontpopt tot dé expert op dit gebied en is hij de enige die hierover les geeft op de universiteit. Nu zijn deze theorieën gebundeld in Het Neurogram® Handboek.
Het Neurogram® Handboek bestaat uit drie delen:
De meest uitgebreide test die er maar is om je eigen type en dat van anderen te bepalen.
De meest accurate en scherpe beschrijving van elk type.
De wetenschappelijke onderbouwing aan de hand van Cybernetic Big Five Theory.
Elk deel is een boek op zich. Het Neurogram® Handboek is dus feitelijk drie boeken in één! Met Het Neurogram® Handboek leer je dus én hoe je kan ontdekken welk type het beste bij iemand past. En wat je allemaal te weten komt over jezelf en anderen wanneer je je juiste type hebt gevonden. En hoe de neurowetenschap van de persoonlijkheid laat zien wat dit betekent voor: (a) emoties, (b) leerstijl, (c) motivatie en (d) typisch gek gedrag wat je alleen met het Neurogram® kan begrijpen en verklaren.
Voor jezelf leer je met het Neurogram® hoe je vroegtijdig stresssignalen herkent, nog voordat je je gestresst voelt. Bovendien leer je met het Neurogram® hoe je die vroegtijdige stress kan stoppen en vervangen door ontspanning. Qua persoonlijke groei en zelfontwikkeling leer je wat je grootste uitdaging is en hoe deze valkuil in het begin heel leuk lijkt, maar op lange termijn hel op aarde brengt. Gelukkig leer je ook wat jouw persoonlijke queeste is die in het begin weliswaar zwaar en moeilijk is, maar op lange termijn hemel op aarde brengt.
Wat betreft het omgaan met andere mensen leer je precies hoe je aan mensen hun uiterlijk en typisch gek gedrag ontdekt welk type het beste bij hun past. Vervolgens krijg je met het Neurogram® de handleiding hoe je het beste met elk type kan omgaan. Hoe je ze positief beïnvloedt, motiveert en ervoor zorgt dat ze de goede kant op gaan met hun leven.
Tenslotte krijg je met het Neurogram® alle inzichten van de Cybernetic Big Five Theory. Dat betekent dat je voor elk type exact weet welke soorten psychische problemen bij hun type horen. En je leert op welke manier je andere mensen (en jezelf eventueel) kan helpen om uit de problemen te komen door het desbetreffende type beter met zichzelf in balans te brengen. Kortom, Het Neurogram® Handboek is een heel gedegen, maar tegelijkertijd heel praktisch handboek om jezelf en anderen te doorgronden.
Joost van der Leij is een academisch geschoold filosoof die vanuit zijn eigen instituut onderzoek doet naar hoe je het beste mensen kan beïnvloeden. Joost is een van de weinige Licensed NLP Master Trainers™ ter wereld. Daarnaast is bij ook een VU-university gecertificeerde OBM trainer/coach. Als gastdocent doceert hij Cybernetic Big Five Theory op de Vrije Universiteit van Amsterdam. Joost heeft meer dan twintig boeken geschreven, onder andere over het Enneagram en het Neurogram®.

Specificaties

ISBN13:9789460510946
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:199
Uitgever:Attrakt B.V.
Druk:1
Verschijningsdatum:24-1-2020
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het Neurogram Handboek