Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Sociaal weerwerk

Maatschappelijke betrokkenheid in zorg en welzijn

Paperback Nederlands 2021 9789461645500
Voormalig top 100Totaal 4 dagen
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Volgens velen moeten sociaal werkers zich maatschappelijk engageren. Sociaal werkers zouden zich niet alleen moeten bezighouden met het ondersteunen van individuen, maar ook aandacht moeten vragen voor sociaal onrecht en uitsluiting van mensen. Ze zouden kleine verhalen van kwetsbare burgers op de publieke agenda moeten zetten.

In het nieuwe jaarboek van het Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken verdiepen meer dan twintig auteurs zich in de vraag hoe dit maatschappelijk engagement in het sociaal werk er uit zou kunnen zien. De auteurs schetsen benaderingen voor een meer geëngageerd sociaal werk, maar beschrijven ook nieuwe en inspirerende praktijken.

Heeft de sociaal werker momenteel voldoende ruimte ten opzichte van het beleid? Zijn soci-aal werkers momenteel voldoende uitgerust om uitingen van ongenoegen te herkennen als mogelijke kritiek? Op welke manier kunnen wijkbewoners worden gemobiliseerd rond het thema armoede? En hoe kunnen docenten bewust worden van het doorwerken van een ko-loniaal verleden op hun school?

Deze en andere vragen komen aan bod in deze aanstekelijke bundel opstellen die allemaal één ding gemeen hebben: er waait een nieuwe en frisse wind in het sociaal werk!

Specificaties

ISBN13:9789461645500
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:240
Druk:1
Verschijningsdatum:9-11-2021
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Richard de Brabander

Richard de Brabander is filosoof en lector aan Hogeschool Inholland. Hij is expert op het bied van politisering van het sociaal werk en houdt zich bezig met ethisch-politieke vraagstukken in het sociale domein. Hij schreef ook Van gedachten wisselen. Filosofie en ethiek voor zorg en welzijn waarvan inmiddels 30.000 exemplaren zijn verkocht.

Andere boeken door Richard de Brabander

Over Femke Kaulingfreks

Femke Kaulingfreks is politiek filosofe en antropologe. Voor haar proefschrift over ontregelende politiek deed zij uitgebreid veldonderzoek in sociaal achtergestelde wijken in Nederland en Frankrijk. Ze schreef artikelen voor onder meer De Correspondent en de Volkskrant.

Andere boeken door Femke Kaulingfreks

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Sociaal weerwerk