Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

In goede banen

Arbeidsrecht en HRM bij een reorganisatie

Paperback Nederlands 2012 9789462150119
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

'In goede banen' is een verhalend studieboek over reorganisaties. Het boek bestaat uit twee delen: Een verhaal en een nabeschouwing. In het verhaal worden vooral de menselijke belangen en de menselijke emoties behandeld. In de nabeschouwing worden vooral de juridische aspecten besproken, die ten dienste staan van de uiteenlopende belangen. Deze delen samen bieden een brede kijk op het ingrijpende proces van reorganisaties.

Deel 1
Wat betekent het om ontslagen te worden? In het eerste deel van 'In goede banen' wordt het verhaal verteld van Kasper Hoogers. Kasper is als directeur HRM verantwoordelijk voor het leiden van een reorganisatieproces. Kasper worstelt met de vraag wat reorganiseren nou is, wat het betekent voor mensen om ontslagen te worden, welke verantwoordelijkheid een bedrijf heeft om dit proces in goede banen te leiden. Hoe bepaal je wie er weg moet en hoe ondersteun je de mensen die je ontslaat? Hoe leid je een reorganisatietraject? Hij onderzoekt het juridische pad en raakt verstrikt in juridische procedures en richtlijnen, maar ook in persoonlijke dilemma's. Hij komt daar niet goed uit, zeker niet als zijn eigen baan ook op het spel komt te staan.

Deel 2
Welke juridische regels gelden bij reorganisaties? In het tweede deel van 'In goede banen' is een arbeidsrechtelijk commentaar op het verhaal. Dit deel behandelt praktisch de diverse leerstukken van het collectieve arbeidsrecht. Niet het recht staat centraal, maar de belangen van betrokkenen. Het krachtenveld tussen regels, belangen en belanghebbenden worden inzichtelijk gemaakt. Absolute antwoorden zijn er niet, maar beslismomenten worden duidelijk gemaakt. Deze belangen worden vooral benaderd vanuit het perspectief van werkgever. Dit tweede deel probeert ook een ordening te brengen in het juridische pad gevolgd moet worden bij een reorganisatieproces.

Specificaties

ISBN13:9789462150119
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:210
Uitgever:Vakmedianet
Druk:1
Verschijningsdatum:11-2-2015

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Auke Klijnsma

Auke Klijnsma (1972) woont in Amsterdam, volgde de opleidingen P&A en MBA, heeft een brede ervaring in het HR werkveld, is werkzaam als docent HRM aan de Hogeschool van Amsterdam en is eigenaar van Klijnsma HR Advies.

Andere boeken door Auke Klijnsma

Over Ismaël el Mecky

Ismaël el Mecky (1967) woont in Utrecht en was aldaar eerder werkzaam als advocaat. Hij stapte over naar KLM Catering Services, een zelfstandige dochter van KLM. Als jurist ziet hij dat recht en arbeidsverhouding nauw met elkaar verweven zijn. Gewenste veranderingen vragen tijd, zorgvuldigheid en geduld. Zijn motto is dat goed werkgever- en werknemerschap naast elkaar staan en gaan, in goede tijden en juist in geval van minder goed nieuws.

Andere boeken door Ismaël el Mecky

Inhoudsopgave

Woord vooraf

Deel 1 Het verhaal van een reorganisatie

Deel 2 Nabeschouwing
-Inleiding
-Deel 2a: Arbeidsrecht in het algemeen
-Deel 2b: Arbeidsrecht bij reorganisaties

Nawoord
Afkortingen
Aanbevolen literatuur
Over de auteurs
Trefwoordenregister

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        In goede banen