Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , e.a.

De facilitaire regieorganisatie in bedrijf

Veranderen naar een demand- en supplyorganisatie

Paperback Nederlands 2013 9789462151499
Voormalig top 100Totaal 31 dagen
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Facility management heeft zich de afgelopen twee decennia sterk ontwikkeld. Het afzonderlijk managen van separate diensten heeft plaatsgemaakt voor een concept van geïntegreerd management om overeengekomen diensten te coördineren. Tegenwoordig staan de afstemming met het primaire proces, het uitvoerings-vraagstuk en het managen van vraag en aanbod centraal. Om dit vorm te geven, zijn verschillende organisatiemodellen mogelijk. In het facilitaire domein is een trend zichtbaar om te kiezen voor het regiemodel.

De facilitaire regieorganisatie in bedrijf behandelt regie als organisatievorm voor facility management in al z'n facetten. Het is een leidraad voor facility managers, leveranciers en HBO-studenten facilitaire dienstverlening. Adviseurs en managers van Twynstra Gudde hebben hun expertise en ervaring uit advies- en interim-praktijk vastgelegd in dit boek. De auteurs, autoriteiten op hun vakgebied, beschrijven niet alleen de theorie maar ook de praktijk van het inrichten, organiseren en implementeren van de regieorganisatie. Dit gebeurt met voorbeelden en casuïstiek.

Het boek geeft antwoord op zeven fundamentele vragen rondom regie:
- De regieorganisatie. Wat wordt onder regie verstaan?
- De diagnose. Wanneer is de regieambitie opportuun?
- Besturen en inrichten. Welke strategische keuzes moeten gemaakt worden?
- Demand management. Hoe kan de vraagafstemming worden ingericht?
- Supply management. Hoe kan vorm worden gegeven aan de uitvoering?
- edrijfsvoering. Hoe kan de bedrijfsvoering worden ingericht?
- Veranderen naar regie. Hoe kan een verandertraject worden opgezet en gerealiseerd?

Dit boek is een nieuwe standaard als het gaat over de professionele regieorganisatie. Het vat de actuele inzichten op dit gebied samen en combineert dat met uitgebreide praktijk-ervaringen van de auteurs.

Specificaties

ISBN13:9789462151499
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:252
Uitgever:VMN Media
Druk:1
Verschijningsdatum:24-9-2013
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Lezersrecensies

4.0 van de 5
2 stemmen
1
0
1
0
0

Interviews en artikelen (1)

interview
Bert de Jong en Herman Kok: ‘Met facilitaire diensten waarde toevoegen aan het primaire proces’
Pierre Spaninks 18 juni 2010 Nee, zeggen ze allebei, ambitie om de goeroes van het facilitair management te worden hebben ze niet. Maar ze zijn het natuurlijk wel een beetje. Bert de Jong is al dertig jaar actief op dat terrein. Als consultant, als interim-manager en als projectmanager. Al die tijd in dienst van Twynstra Gudde. Herman Kok heeft er ook al weer vijftien jaar op zitten bij hetzelfde adviesbureau. Daarnaast is hij bezig met een promotieonderzoek in Wageningen. De Jong en Kok voeren het woord voor een groep van zes auteurs die samen het boek De facilitaire regieorganisatie in bedrijf schreven.

Over Bert de Jong

Ing. Bert de Jong (1949) studeerde Werktuigbouwkunde aan de HTS te Rotterdam en volgde aansluitend een opleiding tot wetenschappelijk literatuuronderzoeker. Hij werkt sinds 1980 bij Twynstra Gudde Management Consultants in Amersfoort waar hij startte op het gebied van kennismanagement en nu werkt hij in de adviesgroep Facility Management. De opdrachten die hij uitvoert hebben betrekking op het organiseren van interne dienstverlening: facility management, ICT, Projectmanagement en dergelijke. In zijn werk als adviseur, interim-manager en projectmanager op dit gebied staan besturingsvraagstukken en de mens die de dienstverlening vorm geeft centraal. Hij werkt voor een grote verscheidenheid aan opdrachtgevers in het openbaar bestuur, de industrie, de non-profitsector en de gezondheidszorg. Naast zijn werk is hij hoofdredacteur van het 'Facility Management Handboek' en was hij in 2002 hoofdredacteur ad interim van het 'Facility Management Magazine'. Hij publiceerde over informatiebeheersing, multi-project-management en besturingsvraagstukken.

Andere boeken door Bert de Jong

Over Corinna van Diepen-Knegjens

Ir. Corinna van Diepen-Knegjensheeft haar sporen ruimschoots verdiend in het facilitaire domein vanuit management en adviesrol. Zij is werkzaam bij Twynstra Gudde adviesgroep Facility Management. Ze heeft verschillende artikelen en boeken gepubliceerd over strategie, inrichting, organisatie en marketing van facilitaire (regie)organisaties.

Andere boeken door Corinna van Diepen-Knegjens

Over Herman Kok

Herman Kok heeft zijn sporen ruimschoots verdiend in het facilitaire domein vanuit management en adviesrol. Hij is werkzaam bij Twynstra Gudde adviesgroep Facility Management. Hij heeft verschillende artikelen en boeken gepubliceerd over strategie, inrichting, organisatie en marketing van facilitaire (regie)organisaties. H.B. Kok schreef eerder 4 boeken en leverde een bijdrage aan het boek Facility management van Maas en Pleunis (2006). Zijn laatste titel Marketing voor facilitaire dienstverleners verscheen in 2005.

Andere boeken door Herman Kok

Inhoudsopgave

Voorwoord
Woord van dank
Samenvatting

1. De regieorganisatie
2. De diagnose: het vertrekpunt voor regie
3. Besturen en inrichten: het ontwerpen van een regieorganisatie
4. Demand: de afstemmingsrelatie tussen vraag en aanbod
5. Supplymanagement: uitbesteden, controleren, vertrouwen, samenwerken
6. Bedrijfsvoering: regie in control
7. Veranderen naar regie

Bijlage

Literatuurlijst
Over de auteurs
Trefwoordenregister

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De facilitaire regieorganisatie in bedrijf