Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het nieuwe werken voorbij

Inspiratie en handvatten voor vernieuwende organisaties

Paperback Nederlands 2014 9789462152571
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Het debat over Het Nieuwe Werken wordt heviger dan ooit gevoerd. Voor- en tegenstanders vliegen elkaar in de haren. Ze bestoken elkaar met argumenten over en weer. Inmiddels heeft ongeveer de helft van de Nederlandse organisaties een vorm van Het Nieuwe Werken ingevoerd. Al blijkt uit onderzoek dat het vooral gaat over de invoering van flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken. Wie nu nog wil beginnen met Het Nieuwe Werken vraagt zich af of dat een verstandige keuze is gezien alle berichten.

Het is een feit dat organisaties op dit moment worstelen met het tempo van de verandering. Vaak opgejaagd door technologie, nieuwe macht van medewerkers en ongekende concurrentie uit onverwachte hoek, of het nu de nieuwe taxidienst Uber is, de verhuursite voor particuliere woningen Airbnb of de broodfondsen als alternatief voor dure verzekeringen. Businessmodellen staan ter discussie, evenals de manier van werken en organiseren. Eén ding is zeker: de oude manier van werken, bedacht in de twintigste eeuw als gevolg van de industriële revolutie, voldoet niet meer. De zoektocht naar een nieuwe manier van werken is begonnen.

In Nederland heeft een aantal organisaties de trend gezet. Toenmalige Rabobank-dochter Interpolis begon in Nederland al in de jaren negentig met het veranderen van de manier van werken. Helder Werken was het resultaat. En rond 2005 volgden Rabobank en Microsoft als voorbeelden van innovatieve organisaties. Inmiddels zijn vele hen gevolgd.

Dit boek is een geactualiseerde versie van het boek dat Henny van Egmond schreef in 2010, toen Het Nieuwe Werken voor veel organisaties nog echt nieuw was. In dit boek beantwoordt hij de vraag of organisaties er goed aan doen Het Nieuwe Werken in te voeren. Hij beschrijft de voor- en nadelen en hoe daarmee om te gaan. En ten slotte schetst hij een perspectief voor veranderen.

Specificaties

ISBN13:9789462152571
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:150
Uitgever:VMN Media
Druk:2
Verschijningsdatum:7-10-2014
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Lezersrecensies

4.0 van de 5
2 stemmen
1
0
1
0
0

Over Henny van Egmond

Henny van Egmond is voormalig programmamanager 'Rabo Unplugged'. Hij ontwikkelde onder deze noemer de nieuwe werkstijl voor Rabobank Nederland. Nadat in een pilot met vijfhonderd medewerkers werd vastgesteld dat de nieuwe werkstijl een succes was, verliet Van Egmond Rabobank Nederland en werd partner in het adviesbureau Yolk. Inmiddels adviseert en begeleidt hij tal van organisaties bij het ontwikkelen en invoeren van een nieuwe werkstijl, zowel in Nederland als in de rest van Europa. Hij is bovendien een veelgevraagd spreker over moderne werkstijlen.

Andere boeken door Henny van Egmond

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het nieuwe werken voorbij