Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Nieuwste inzichten en best practices

Innovatief organiseren, over menselijke energie in organisaties (deel 4)

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2015 9789463010214
Direct te downloaden

Samenvatting

Innovatief organiseren is steeds vaker een belangrijk en onderscheidend concurrentievoordeel. Maar hoe pak je innovatief organiseren aan? Hoe mobiliseer je de energie, het denkvermogen en het initiatief van alle medewerkers in de organisatie? En dat op een wijze die aantrekkelijk is voor alle stakeholders, dus voor aandeelhouders, management en medewerkers. En hoe zorg je ervoor dat het werkt op de korte termijn (presteren), maar ook op de lange termijn (leren)?

De afgelopen jaren heeft de zoektocht naar mogelijke oplossingen veel nieuwe inzichten opgeleverd. Eric Alkemade bundelde deze in 2014 in een drietal e-books. De ontwikkelingen staan echter niet stil en regelmatig komen er nieuwe inzichten beschikbaar, zowel vanuit de theorie als de praktijk. De belangrijkste nieuwe inzichten zijn gebundeld in deel 4: ‘Nieuwe inzichten en best practices’.

Deel 4 uit de reeks 'Innovatief Organiseren' behandelt de nieuwste inzichten over innovatieve besturingsmodellen, over leiderschap en management in moderne organisaties en over nieuwe samenwerking tussen mensen en organisaties. Ter afsluiting heeft de auteur geïnventariseerd wat op dit moment de best practices zijn van innovatief organiseren en hoe je een bestaande organisatie het best in beweging kunnen krijgen om te transformeren naar een innovatieve en wendbare organisatie. Om voor jezelf te bepalen waar je organisatie staat met innovatief organiseren is een online zelfevaluatie toegevoegd.

Specificaties

ISBN13:9789463010214
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Druk:1
Verschijningsdatum:5-11-2015
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

4.6 van de 5
5 stemmen
3
2
0
0
0

Over Eric Alkemade

Na zijn studie bedrijfseconomie aan de Universiteit van Amsterdam heeft Eric Alkemade ruime ervaring opgedaan met prestatieverbeteringen binnen organisaties. Eerst als medewerker, later als manager en adviseur. Daarbij heeft hij zijn aandacht steeds meer gericht op het aanspreken van de menselijke energie in organisaties. Zijn persoonlijke doel is om organisaties te helpen zich te ontwikkelen tot een omgeving waarin mensen graag hun bijdrage leveren en zich te ontwikkelen tot een werkorganisatie die duurzaam productief, innovatief en inspirerend is. Eric Alkemade realiseert zijn doel door te werken als zelfstandig interim-manager, organisatieadviseur, docent en publicist. Hij werkt hierbij samen in Livingstone, Partners in organisatieontwikkeling. Hij is altijd nieuwsgierig naar nieuwe publicaties of ontwikkelingen op het gebied van mensen en organisaties. Zijn eigen nieuwe inzichten deelt hij in artikelen op innovatieforganiseren.nl en in tweets via @ericalkemade

Andere boeken door Eric Alkemade

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Nieuwste inzichten en best practices