Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Leiderschap en management in moderne organisaties

Innovatief organiseren, over menselijke energie in organisaties (deel 2)

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2014 9789059728943
Direct te downloaden

Samenvatting

'Leiderschap en management in moderne organisaties' is deel 2 in de Innovatief Organiseren-reeks. In dit deel wordt op een vernieuwende manier gekeken naar de mogelijkheden en valkuilen van leiderschap aan de top, de rol en toegevoegde waarde van managers in innovatieve organisaties, het belang van gedeeld leiderschap en de kracht van dialoog. Daarbij wordt er aandacht gegeven aan zowel de organisatiekundige kant van leiderschap als aan persoonlijk leiderschap. Voorbeelden van innovatieve organisaties laten zien hoe dit alles kan uitwerken in de praktijk.

Over de Innovatief Organiseren-reeks
Innovatief organiseren gaat over het mobiliseren van de energie, het denkvermogen en het initiatief van alle medewerkers in de organisatie. Want de organisaties die er echt uit zullen springen in de toekomst, zijn de organisaties die ontdekken hoe ze op alle niveaus gebruik kunnen maken van de bereidheid en het vermogen tot leren en presteren van hun mensen.
In de afgelopen jaren zijn hiervoor al veel nieuwe inzichten ontwikkeld.

Deze inzichten, in de vorm van korte, krachtige en praktisch bruikbare artikelen, zijn nu gebundeld in een reeks ebooks. De rode draad in de ebooks is dat we meer menselijke energie in organisaties kunnen krijgen door meer te vertrouwen op de kracht van zelfsturing en zelforganisatie.

Specificaties

ISBN13:9789059728943
Trefwoorden:leidinggeven
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:48
Druk:1
Verschijningsdatum:16-9-2014
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Lezersrecensies

4.6 van de 5
7 stemmen
4
3
0
0
0

Over Eric Alkemade

Na zijn studie bedrijfseconomie aan de Universiteit van Amsterdam heeft Eric Alkemade ruime ervaring opgedaan met prestatieverbeteringen binnen organisaties. Eerst als medewerker, later als manager en adviseur. Daarbij heeft hij zijn aandacht steeds meer gericht op het aanspreken van de menselijke energie in organisaties. Zijn persoonlijke doel is om organisaties te helpen zich te ontwikkelen tot een omgeving waarin mensen graag hun bijdrage leveren en zich te ontwikkelen tot een werkorganisatie die duurzaam productief, innovatief en inspirerend is. Eric Alkemade realiseert zijn doel door te werken als zelfstandig interim-manager, organisatieadviseur, docent en publicist. Hij werkt hierbij samen in Livingstone, Partners in organisatieontwikkeling. Hij is altijd nieuwsgierig naar nieuwe publicaties of ontwikkelingen op het gebied van mensen en organisaties. Zijn eigen nieuwe inzichten deelt hij in artikelen op innovatieforganiseren.nl en in tweets via @ericalkemade

Andere boeken door Eric Alkemade

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Leiderschap en management in moderne organisaties