Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

5 sterrenaanpak voor een gezonde werkdruk

Paperback Nederlands 2015 9789462153141
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

De werkdruk in Nederland is te hoog en veel medewerkers missen plezier in hun werk. Dat is niet goed voor de medewerkers (minder werkplezier en stressklachten) en ook niet voor hun werkgevers (tegenvallende prestaties, verzuim). Reden genoeg om met dit onderwerp aan de slag te gaan.

Wil je gericht iets veranderen, dan geeft dit boekje jou informatie over wat je moet weten en wat je kan doen om vanuit jouw rol succesvol met werkdruk en werkplezier aan de slag te gaan. Aan de hand van veel voorbeelden, oefeningen en met een goede onderbouwing. Het boekje is compact waar mogelijk en verdiepend waar nodig. We geven daarbij aan wat bekend is uit onderzoek en wat in de praktijk wel en wat meestal niet werkt.

'5 sterrenaanpak voor gezonde werkdruk' is een praktische wegwijzer voor HR-medewerkers, arboprofessionals, preventiemedewerkers, organisatieadviseurs, ergonomen, trainers, coaches en leidinggevenden – kortom, voor iedereen die een rol speelt in het voorkomen van werkdruk en het toewerken naar werkplezier.

Specificaties

ISBN13:9789462153141
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:165
Uitgever:VMN Media
Druk:1
Verschijningsdatum:17-6-2015
ISSN:

Expertrecensies (1)

5 sterrenaanpak voor gezonde werkdruk - Direct toepasbaar
Karlijn Pijnenburg | 19 juni 2020
Het is al jarenlang een veelbesproken onderwerp en het lijkt er inmiddels in deze tijd ook een soort van bij te horen. Het lijkt immers bijna zeldzaam als jij dit nog nooit hebt ervaren. Een op de drie medewerkers heeft hier last van (FNV). Ik heb het over het begrip ‘werkdruk’. De auteurs van het boek 5 sterrenaanpak voor gezonde werkdruk hebben werk gemaakt van werkdruk. Hun boek biedt een gestructureerd stukje praktische literatuur waardoor het mogelijk is om georganiseerd en op een hands-on manier met dit hedendaagse issue aan de slag te gaan.
Lees verder

Lezersrecensies

3.0 van de 5
1 stem
0
0
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Huub Pennock

Huub Pennock is organisatieadviseur, trainer en coach bij Ergo-balans en De Goede Praktijk. Hij ondersteunt organisaties, teams en medewerkers om gezond en met meer plezier hun resultaten te behalen. Huub begeleidt organisaties en geeft veel trainingen over werkdruk en werkplezier. Hij is tevens gecertificeerd ergonoom en vicevoorzitter van Human Factors NL, vereniging voor ergonomie.

Andere boeken door Huub Pennock

Over Aukje van den Bent

Aukje van den Bent is organisatieadviseur bij Ergo-balans en De Goede Praktijk. Als bedrijfskundige zoekt ze altijd naar de win-win voor organisatie, team en individu. Ze geeft trainingen en workshops, vaak aan groepen leidinggevenden en aan teams.

Andere boeken door Aukje van den Bent

Over Alex van der Wal

Alex van der Wal is organisatieadviseur en trainer op het terrein van ziekteverzuim, werkdruk/werkplezier en duurzame inzetbaarheid. Communicatie, groepsdynamiek en leiderschap zijn rode draden in opleidingen en werkervaring. Alex is partner bij DEXIS Arbeid en werkt ook in De Goede Praktijk.

Andere boeken door Alex van der Wal

Over Arnold van Meerveld

Arnold van Meerveld is arbeids- en organisatiepsycholoog. Gegrepen door de intrinsieke motivatie van medewerkers studeerde hij Arbeids-, Organisatie- en Gezondheidspsychologie aan de Radboud Universiteit. Met zijn creativiteit, enthousiasme en theoretische kennis creëert hij werkomgevingen waar medewerkers tot bloei komen en bedrijfsdoelstellingen beter, effectiever en vooral op een leukere manier behaald worden.

Andere boeken door Arnold van Meerveld

Inhoudsopgave

Voorwoord

Deel 1: Begrippen en modellen
1. Wat is werkdruk en wat wil je voorkomen?
2. Hoe werkt dat nou met werkdruk?
3. Aan de slag

Deel 2: Een 5 sterrenaanpak
Ster 1 – Vinger aan de pols
Ster 2 – Individuele aanpak voor gezonde werkdruk
Ster 3 – Aan de slag! Aanpak voor teams voor een gezonde werkdruk
Ster 4 – In hele organisatie werkdruk voorkomen
Ster 5 – Inspiratie vanuit branches en overheid

Geraadpleegde literatuur
Bijlagen
Over de auteurs
Trefwoordenregister

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        5 sterrenaanpak voor een gezonde werkdruk