Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

WOR - Wet op de ondernemingsraden 2023

tekst & commentaar

Paperback Nederlands 2022 9789462158191
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

De herziene uitgave van Wet op de ondernemingsraden tekst en commentaar, editie 2023, is geheel up-to-date gemaakt. Naast de uitgebreide toelichtingen is ook de jurisprudentie bijgewerkt en eerdere wijzigingen zijn nader aangevuld door ervaringen uit de praktijk te verwerken.

Door de flexibilisering van de arbeidsmarkt is de behoefte ontstaan om toegang tot de medezeggenschap eenvoudiger te maken. Er zijn daarom wijzigingen doorgevoerd in artikel 1 en artikel 6 met betrekking tot de definitie van in de onderneming werkzame personen. Personen die werkzaam zijn in de onderneming kunnen voortaan na 3 maanden al gebruik maken van het recht om te kiezen of om gekozen te worden. Uitzendkrachten worden voortaan na 15 maanden aangemerkt als in de onderneming werkzame personen waardoor zij na 18 maanden gebruik maken van het actieve en passieve kiesrecht.

Ook is het voortaan mogelijk om vaste commissies in te stellen waarin grotendeels medewerkers uit de onderneming vertegenwoordigd zijn. Voorheen moest de meerderheid uit OR-leden bestaan. Hierdoor wordt het eenvoudiger om medewerkers in de onderneming bij de medezeggenschap te betrekken.

De voordelen op een rij:
*elk artikel wordt afgesloten met een duidelijke toelichting;
*het maakt de WOR makkelijk toepasbaar in je dagelijkse or-praktijk;
*de wettekst in handige pocket, handig voor in je tas.

Specificaties

ISBN13:9789462158191
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:192
Uitgever:VMN Media
Druk:1
Verschijningsdatum:12-12-2022
ISSN:

Lezersrecensies

3.9 van de 5
9 stemmen
2
5
1
1
0

Over Inge Hofstee

Mr. Inge Hofstee is partner bij Boontje Advocaten te Amsterdam. Ze is een specialist op het gebied van collectief arbeidsrecht en medezeggenschapsrecht. Op deze terreinen adviseert en procedeert zij. Ze geeft trainingen aan zowel bestuurders als aan ondernemingsraden en staat beiden ook bij in advies- en/of instemmingstrajecten. Daarnaast publiceert zij regelmatig op het terrein van medezeggenschapsrecht. Inge Hofstee is tevens mediator. Zij is met name actief als mediator in arbeids- en medezeggenschapsgeschillen.

Andere boeken door Inge Hofstee

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        WOR - Wet op de ondernemingsraden 2023