Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Kijken naar onderwijskwaliteit

Kwaliteitszorg in het primair onderwijs

Paperback Nederlands 2014 9789462364370
Verkooppositie 2542Hoogste positie: 191
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Als onderwijsprofessional bent u dagelijks bezig om leerlingen optimaal tot ontwikkeling te brengen. De auteurs van dit boek zijn ervan overtuigd dat onderwijsprofessionals nog meer uit hun leerlingen halen wanneer zij de onderwijskwaliteit planmatig en continue weten te versterken.

'Kijken naar onderwijskwaliteit - Kwaliteitszorg in het primair onderwijs' biedt u de kennis en tools om kwaliteitszorg in uw klas, op uw school of bovenschools op te zetten. Het boek biedt een aantal nuttige instrumenten om kwaliteitszorg handen en voeten te geven. Instrumenten zoals het INK-model en de PDCA-cyclus komen aan bod. Er wordt uitvoerig stilgestaan bij de verschillende fasen van de PDCA-cyclus en daarmee worden de handvatten geleverd om werk te maken van kwaliteitszorg.

In het boek worden niet alleen theoretische achtergronden gegeven, maar ook toepasbare voorbeelden vanuit de praktijk gepresenteerd. Getoond wordt hoe leerkrachten, interne begeleiders, directeuren, het bovenschoolse management en het schoolbestuur ieder op hun eigen niveau en in samenhang een invulling kunnen geven aan kwaliteitsverbetering. Voordat u in de kwaliteitszorg duikt, verrijkt dit boek u ook met inzicht in wat onderwijskwaliteit eigenlijk is en hoe u de kwaliteit kunt beïnvloeden.

Dit boek is geschreven voor (toekomstige) onderwijsprofessionals die binnen een onderwijsorganisatie een rol (gaan) vervullen binnen het primair onderwijs. Dit boek biedt een integrale basisoriëntatie op onderwijskwaliteit en kwaliteitszorg binnen het primair onderwijs.

Specificaties

ISBN13:9789462364370
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:156
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:13-8-2014
Hoofdrubriek:Non-profit
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Kim de Jong

Kim de Jong studeerde onderwijswetenschappen aan de Open Universiteit Nederland. Zij is werkzaam geweest in verschillende functies binnen het primair onderwijs. Sinds 2007 is zij werkzaam als onderwijsadviseur en richtte in 2010 Cube Consulting onderwijs op. Daar houdt zij zich voornamelijk bezig met scholen en besturen die hun onderwijskwaliteit willen versterken.

Andere boeken door Kim de Jong

Over Rob de Jong

Rob de Jong studeerde bedrijfskunde aan Universiteit Nyenrode. Hij is werkzaam als consultant in de profit-sector en daarnaast sinds 2010 actief in het primair onderwijs als mede-oprichter en adviseur bij Cube Consulting onderwijs. In deze rol ondersteunt hij besturen en scholen bij verschillende strategische vraagstukken.

Andere boeken door Rob de Jong

Over Cees van Zoest

Cees van Zoest studeerde sociologie aan de Rijksuniversiteit van Utrecht. Hij werkte als studierichtingleider en docent in het hbo. Daarnaast werkte hij in enkele organisaties op het terrein van zorg en welzijn en als kwaliteitsmanager binnen de Hogeschool Utrecht. Hij publiceerde eerder over kwaliteitszorg en strategische beleidsvoering voor non-profitorganisaties, over volwasseneneducatie en vrijwilligerswerk.

Andere boeken door Cees van Zoest

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding

Deel I: Achtergrond
1. Kijken naar onderwijskwaliteit
2. Kwaliteitszorg in perspectief

Deel II: Huidige situatie en ontwikkelingen
3. Kwaliteitszorg in het primair onderwijs

Deel III: Inrichten kwaliteitscyclus
4. Plan en Do fase
5. Check en Act fase

Deel IV: Werken met kwaliteitszorg
6. Kwaliteitszorg, ieder zijn rol
7. Cultuur en communicatie

Nawoord
Literatuurlijst
Bijlagen
Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Kijken naar onderwijskwaliteit