Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Verslaafd aan organiseren

Audio-download Mp3 Nederlands 2020 9789462553293
Verkooppositie 5738Hoogste positie: 41
Direct te downloaden

Samenvatting

Tenenkrommende strategiedagen, complexe verantwoordingsdocumenten, nutteloze vergaderingen. Organisaties zijn verslaafd. Niet aan drank of drugs, maar aan zinloze routines. Het bijbehorende gedrag leidt tot niets en kost ons veel energie. We kunnen er zelfs ziek van worden. Verslavingen nemen de werkelijkheid over. Ze ondermijnen duurzame prestaties, demotiveren professionals en zetten organisaties steeds verder onder druk. Diep van binnen weten we dit wel, en toch doen we er allemaal aan mee.

Tjip de Jong behandelt acht dominante organisatieverslavingen, zoals tijdverslaving, functieverslaving, opstapelverslaving en machtverslaving. Waar komen deze sluipmoordenaars vandaan? Welke schade veroorzaken ze? Welke strategieën gebruiken organisaties om hun disfunctioneren te maskeren? En wat vraagt het om af te kicken? Je leest het in 'Verslaafd aan organiseren!'

- Een nieuwe visie op het (dis)functioneren van organisaties
- Over hoe verslavingen ons dagelijks werk steeds meer beheersen en daarmee verandering tegenhouden
- Met zes manieren om als organisatie af te kicken

Specificaties

ISBN13:9789462553293
Taal:Nederlands
Bindwijze:audio-download
Beveiliging:none
Bestandsformaat:mp3
Uitgever:Bookora
Druk:1
Verschijningsdatum:22-7-2020
Hoofdrubriek:Organisatiekunde

Expertrecensies (3)

Verslaafd aan organiseren
Daan Scheffers | 24 januari 2017
Verslaafd aan organiseren is een soepel geschreven boek dat analyseert hoe organisaties verslaafd zijn aan bijvoorbeeld macht, hiërarchie en controlemechanismen. Tjip de Jong benoemt een aantal ingesleten patronen en gedragingen binnen organisaties die iedere adviseur of leidinggevende weleens tegen komt.Lees verder
Verslaafd aan organiseren
Frank van Kuijck | 20 januari 2017
Verbeter de wereld begin bij jezelf! Dat lijkt makkelijk gedaan maar is het dat ook? Hoe vaak zitten we vastgeklonken in bestaande processen, patronen, procedures en systemen en hebben we niet het lef om verandering te weeg te brengen? Het boek Verslaafd aan organiseren maakt op basis van het door de Jong uitgevoerde en geduide praktijkonderzoek duidelijk dat de verslaving diep geworteld is in (Nederlandse) organisaties en individuen.Lees verder
Verslaafd aan organiseren
Daan Koot | 3 januari 2017
Veel verschillende organisaties lopen op een of andere manier vast in hun manier van werken. In het boek Verslaafd aan organiseren schetst Tjip de Jong hoe organisaties vastlopen in een patroon dat hij vergelijkt met een verslaving aan middelen. Mensen in organisaties dienen daarom beschouwd te worden als verslaafden en behandeld te worden in alle fasen van het afkicken en de afkickverschijnselen die daarbij horen.Lees verder
Alle expertrecensies (3)

Lezersrecensies

5.0 van de 5
32 stemmen
32
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (8)

interview
Tjip de Jong: ‘Veranderen is verschrikkelijk moeilijk’
Paul Groothengel 9 november 2020 Iedereen heeft de mond vol van de noodzaak om te veranderen en te innoveren. Maar in de praktijk geven managers vaak te weinig ruimte aan innovatieprocessen, aan leren, aldus organisatieadviseur, docent en schrijver Tjip de Jong.
nieuws
Spelen met woorden
Yolanda van Heese 29 maart 2019 Tijdens het boeiende seminar ‘Veranderdynamiek' maken de sprekers één ding duidelijk: veranderen is spelen. Spelen met andere spelers, met woorden of met de werkelijkheid. Kon je er niet bij zijn? Dit is wat je hebt gemist.
nieuws
Seminar 'Veranderdynamiek': boeiend tot de laatste spreker
Marijke Lingsma 25 maart 2019 Een compliment voor Jaap Boonstra en de vijf sprekers, die op een persoonlijke wijze wetenschappelijke inzichten lardeerden met praktijksituaties van de bedrijven waarbij de bezoekers aan het seminar 'Veranderdynamiek' werkzaam zijn. Ook een compliment voor Managementboek die aan de voor- en achterzijde onzichtbaar, en toch aanwezig, zorgde dat ieder aan zijn trekken kwam.
prijzen
‘Trauma in organisaties’ Ooa Boek van het Jaar
Pierre Pieterse 17 mei 2017 De beste boeken op het vlak van management en organisatieadvies streden de afgelopen weken om de titel ‘Ooa Boek van het Jaar 2016’. De zevenkoppige vakjury maakte tijdens het Boek & Lentecongres bekend dat het boek Trauma in organisaties van Philippe Bailleur tot winnaar is gekozen. De jury prees het boek omdat het vanuit een heel nieuwe invalshoek aandacht vraagt voor onderwerpen die er nogal eens bekaaid vanaf komen.
column
Tjip de Jong & Michael Hebben - Afleren is het nieuwe leren
Tjip de Jong 1 februari 2017 Bij leren denken de meesten van ons direct aan ‘iets nieuws doen’. Een vaardigheid toepassen of nieuwe opgedane informatie benutten om werk anders, slimmer of sneller succesvol uit te voeren.
interview
Tjip de Jong: ‘Er zijn te veel mensen die naar het werk van anderen kijken’
Erik de Vries 3 november 2016 Zinloze handelingen op de werkvloer, rituelen die worden uitgevoerd ‘omdat we dat hier nu eenmaal zo doen’: Organisaties blijken eraan verslaafd, concludeert Tjip de Jong in zijn boek Verslaafd aan organiseren.
column
Ontstapelen
Pierre Pieterse 31 oktober 2016 De ´O´ zit in de maand, en dat betekent oogsttijd. Na de appels en de peren nu de boeken. Kennelijk is er veel uitgezet in het voorjaar, want de stapels stapelen zich letterlijk op. Bij wijze van ‘ontstapelen’ vis ik er een paar uit de stapel.
preview
Verslaafd aan organiseren
Tjip de Jong 26 september 2016 Tenenkrommende strategiedagen, complexe verantwoordingsdocumenten, nutteloze vergaderingen. Organisaties zijn verslaafd. Maar er is wat aan te doen schrijft Tjip de Jong in Verslaafd aan organiseren. Een preview.

Over Tjip de Jong

Dr. Tjip de Jong is organisatieadviseur en onderzoeker. Hij bestudeert en adviseert mensen (in organisaties) die werk maken van verandering, leren en innovatie. In 2010 verdedigde hij het proefschrift Linking social capital to knowledge productivity, een studie die dieper ingaat op de vraag welke kenmerken van sociale netwerken in (en tussen) organisaties innovatie en kennisproductiviteit bevorderen. Daarna schreef hij een sprookjesboek voor managers met de titel We presteerden nog lang en gelukkig samen met Simon van der Veer. Ook bundelde hij alle bruikbare managementmodellen in één boek, getiteld Spiekbriefjes voor topmanagers. Hij publiceert daarnaast regelmatig in (wetenschappelijke) tijdschriften en vakbladen. In 2016 verscheen Verslaafd aan organiseren waarin hij reflecteert op de stand van zaken in verandermanagement. Hij gebruikt daarbij verslaving als metafoor en perspectief op organisatieverandering. Begin 2018 publiceerde hij samen met Joseph Kessels het filosofieboek Denken in organisaties, een pleidooi voor een nieuwe Verlichting. In dit boek gaan de auteurs samen met tal van filosofen uit de 17e en 18e eeuw op zoek naar nieuwe vormen van samenwerking en perspectieven op duurzame vooruitgang en groei. Ze presenteren een nieuwe routekaart voor organisaties om naar innovatie en vernieuwing te kijken. Naast zijn adviespraktijk geeft Tjip regelmatig lezingen en is hij gastdocent verbonden aan de Universiteit Utrecht en de Universiteit van Amsterdam.

Andere boeken door Tjip de Jong

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Verslaafd aan organiseren