Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Boom Basics Privacyrecht

Paperback Nederlands 2022 9789462908871
Nog niet verschenen, verwacht op 01‑12‑2022
16,50

Samenvatting

Privacyrecht wordt gebruikt als overkoepelende term voor regels die op enigerlei wijze raken aan de persoonlijke levenssfeer van individuen. De basis voor deze regels is neergelegd in internationale verdragen, EU-recht en de Nederlandse Grondwet. Deze Boom Basics gaat hoofdzakelijk in op een specifiek onderdeel hiervan: de regels inzake persoonsgegevensbescherming zoals zij gelden binnen Nederland op grond van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de Uitvoeringswet Algemene verordening gegevensbescherming (UAVG).

Wetten en verdragen die specifiek relevant zijn voor het ontstaat van de AVG en UAVG worden in hoofdstuk II genoemd. Andere privacyregels blijven buiten beschouwing, zoals op het gebied van cookies, direct marketing en de privacyregels die gelden voor politie en justitie in de uitoefening van hun taken voor de opsporing en vervolging van strafbare feiten en tenuitvoerlegging van straffen.

Ook privacyregels uit andere sectorspecifieke wetgeving – zoals wetgeving met betrekking tot het sociaal domein, de gezondheidszorg of het onderwijs – blijven hier buiten beschouwing. Alhoewel het privacyrecht een breder spectrum bestrijkt dan alleen de regels inzake persoonsgegevensbescherming, wordt hierna echter kortheidshalve ook wel gesproken over ‘privacyrecht’ wanneer strikt genomen ‘het recht inzake persoonsgegevensbescherming’ wordt bedoeld.

De Boom Basics geven je snel inzicht in een rechtsgebied. Door de duidelijke schema’s, de puntsgewijze uitleg en de sprekende voorbeelden kom je direct tot de kern van de zaak. Perfect voor tentamenvoorbereiding of een snelle opfrissing van je kennis!

Specificaties

ISBN13:9789462908871
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Druk:2
Verschijningsdatum:1-12-2022
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Boom Basics Privacyrecht