Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Loopbanen in beweging

10 wegwijzers voor een duurzaam loopbaanbeleid

Paperback Nederlands 2016 9789462927513
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

We leven in een wereld die gekenmerkt wordt door continue verandering, een sterk concurrentiële omgeving en een onzekere arbeidsmarkt. In die onvoorspelbare wereld, die van organisaties en werknemers veel flexibiliteit vraagt, proberen organisaties en werknemers hun ambities waar te maken. Een deel van de weg leggen ze samen af. Tijdens dat gezamenlijke traject willen werkgevers hun medewerkers optimaal laten renderen, terwijl werknemers zelf hun loopbaan optimaal willen invullen in functie van hun talenten, ambities en privéleven.

Een succesvol loopbaanbeleid zorgt ervoor dat medewerker en organisatie elkaar wederzijds versterken. De traditionele aanpak, die uitgaat van voorspelbaarheid, werkzekerheid en loyaliteit, werkt daarbij niet meer. Het gaat niet langer om het statisch matchen van medewerkers met jobs, maar om het dynamisch omgaan met veranderingen, met aandacht voor groei, werkbaarheid en inzetbaarheid op de korte en de lange termijn.

Nieuwe, onderbouwde en prakijkgerichte oplossingen formuleren voor deze uitdaging vormde de voorbije jaren de kern van de SD Worx leerstoel "Next Generation Work: Creating Sustainable Careers" aan Antwerp Management School. De output hiervan wordt in dit boek samengebracht.
10 wegwijzers voor een duurzaam loopbaanbeleid geeft de lezer richting om op een andere manier aan de slag te gaan met loopbanen binnen de organisatie. De wegwijzers tonen hoe dat in de prakijk kan gebeuren, vertrekkend van een ruimer theoretisch kader en wetenschappelijk onderzoek over duurzame loopbanen. De vele praktijkvoorbeelden en tips maken van de wegwijzers een inspiratiebron om loopbaanbeleid op een andere en duurzame manier vorm te geven. Daarbij vormt aandacht voor zowel de noden van de organisatie als van de medewerker de rode draad.

Specificaties

ISBN13:9789462927513
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:210
Druk:1
Verschijningsdatum:24-11-2018
Hoofdrubriek:Werk en loopbaan
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Ans de Vos

Ans de Vos is hoogleraar bij de Antwerp Management School, waar zij houder is van de SD Worx leerstoel “Next generation work: Creating Sustainable Careers”.

Andere boeken door Ans de Vos

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Loopbanen in beweging