Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Filosofie van de burn-out

Paperback Nederlands 2018 9789462989559
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

'Aantal burn-outs zeer sterk gestegen', kopte de Volkskrant in november 2017. '15 procent van de Nederlandse vrouwen zegt een burn-out te hebben of te hebben gehad. Twee jaar geleden was dit nog 9,4 procent. Het aantal opgebrande of overspannen mannen steeg in diezelfde periode van 6 naar 9 procent.'

Er bestaan veel gidsen, zelfhulpboeken, medische studies en persoonlijke verslagen over het fenomeen burn-out. Maar niet eerder was er een filosofisch boek. Terwijl een burn-out niet slechts een persoonlijk probleem is van uitgeputte personen maar een maatschappelijke ziekte, een spiegel van het disfunctioneren van de mens in zijn omgeving. Zo betoogt de Belgische filosoof Pascal Chabot.

Chabot onderscheidt drie dimensies binnen burn-out. De eerste is vooral eigen aan beroepen waarin de zorg voor anderen centraal staat, en gaat om de uitputting van de mentale vermogens. De tweede komt voort uit problemen van aanpassing en perfectionisme. En de derde is een gevolg van de vraag om erkenning. De filosofische implicaties van deze verschillende,maar samenhangende dimensies worden in dit boek geduid. Daarbij passeren tal van persoonlijkheden uit heden en verleden de revue.

Van de oorspronkelijk, Franstalige editie zijn ruim 10.000 exemplaren verkocht, er zijn vertalingen in het Koreaans, Italiaans en Engels. Er is een documentaire gemaakt naar aanleiding van het boek: 'Burning Out' van Jérôme le Maire. De Nederlandse vertaling is mede middels crowdfunding tot stand gekomen, en krijgt een door de auteur op Nederland toegesneden nieuwe epiloog.

'Burn-out, stress en depressie zijn wereldwijde epidemieën geworden. Door burn-out een 'ziekte van de samenleving' te noemen geeft de Belgische filosoof Pascal Chabot ons een fascinerend en toegankelijk historisch en theoretisch kader van deze moderne crisis.' - Arianna Huffington, oprichter HuffPost en Thrive Global

Specificaties

ISBN13:9789462989559
Trefwoorden:filosofie, burn-out
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:137
Druk:1
Verschijningsdatum:17-8-2018

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Inhoudsopgave

Er is iets aan de hand

Deel 1: De vermoeidheid voorbij
Deel 2: De burn-outmachine
Deel 3: Malaise in de postmoderniteit

Dankwoord
Nawoord bij de Nederlandse uitgave
Noten
Register

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Filosofie van de burn-out