Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

AI - Vandaag belangrijk, morgen cruciaal

Paperback Nederlands 2020 9789463370912
Nog niet verschenen, verwacht op 20‑11‑2020

Samenvatting

Wie denkt dat artificiële intelligentie (AI) een ver-van-zijn-bed-show is, heeft het mis. AI komt niet enkel aan bod in futuristische sciencefictionfilms of op hippe technologiebeurzen. AI is overal, ook in jouw leven.

De gepersonaliseerde reclamefolder van de supermarkt met aanbiedingen ‘speciaal voor jou’? AI. De voorgestelde liedjes op Spotify? AI. De zelfregelende verkeerslichten op de hoek van je straat? AI.

Het valt niet te ontkennen. Artificiële intelligentie dringt aan een duizelingwekkende snelheid onze realiteit binnen. Ze duikt niet alleen op in jouw dagelijkse leven, maar ook in de verschillende bedrijfssectoren. Dit roept veel vragen op. Wat kan AI allemaal? Wat nog niet? En in hoeverre is AI écht intelligent en een meerwaarde voor onze manier van leven?
AI-experte Geertrui Mieke De Ketelaere volgt de ontwikkelingen in deze fascinerende wereld vanop de eerste rij.

In dit boek legt ze op toegankelijke en transparante wijze de basisconcepten van artificiële intelligentie uit. Daarbij heeft ze niet alleen aandacht voor de vele kansen die AI biedt, maar wijst ze ook op de risico’s. De Ketelaere neemt de lezer mee voorbij de hype, waardoor je geïnformeerd kunt deelnemen aan dit boeiende debat. Eén waarheid staat daarbij als een paal boven water: AI is vandaag al erg belangrijk, maar wordt voor onze toekomst cruciaal.

Specificaties

ISBN13:9789463370912
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Uitgever:Pelckmans Pro
Druk:1
Verschijningsdatum:20-11-2020
Hoofdrubriek:IT-management / ICT

Over Geertrui Mieke De Ketelaere

Geertrui Mieke De Ketelaere heeft de afgelopen 25 jaar voor verschillende multinationals gewerkt aan alle aspecten van data en analyse. Vandaag is ze programmadirecteur bij imec, waar ze verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en het uitrollen van de AI-strategie. In 2018 werd ze door Trends in België genomineerd als 'ICT-vrouw van het jaar'.

Andere boeken door Geertrui Mieke De Ketelaere

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        AI - Vandaag belangrijk, morgen cruciaal