Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Avondland en identiteit

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2015 9789463381376
Direct te downloaden

Samenvatting

Terwijl de wereldpolitiek afkoerst op diepe conflicten (militair: Europa versus Rusland, economisch: het Westen versus China, religieus: Occident versus Islam) worden we nog steeds geregeerd door polderpolitici die uitblinken in pappen en nathouden. Tegelijkertijd groeit een generatie jongeren op die voelt dat de pluizige idealen waarmee zij zijn grootgebracht - het geloof in economische groei, culturele diversiteit en verheven noties van "soulmates" en romantiek - stuklopen op de keiharde realiteit van concurrentie en selectie.

Ondanks alle mooie woorden over emancipatie voelen relaties hol en vluchtig; de polariteit tussen beide geslachten is uit balans. Europa ontwaakt uit de dagdroom van '68 en treft zichzelf aan in een gewelddadige wereld die het maar nauwelijks kan begrijpen. Europese volkeren zoeken naar hun identiteit en zullen opnieuw moeten leren wat machtspolitiek is.

Een grondige studie naar de politieke praktijk ging aan dit werk vooraf, uitgevoerd op onder meer de Tweede Kamer en het Europees Parlement. Dit boek biedt dankzij de unieke invalshoek een zeer waardevolle bijdrage aan het debat over de globalisering, de Europese identiteit en de Westerse cultuur.

De auteur trekt lessen uit de val van vroegere beschavingen en vult dit aan met praktische dagelijkse voorbeelden. Geschreven in een aansprekende, heldere stijl is dit pleidooi grondig opgebouwd met feiten en citaten. Vriend én vijand zullen er niet onverschillig onder kunnen blijven.

Specificaties

ISBN13:9789463381376
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:348
Druk:1
Verschijningsdatum:19-2-2015
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Sid Lukkassen

Sid Lukkassen studeerde geschiedenis en filosofie. Hij is cursusleider van beroep en promoveerde op het onderwerp 'de democratie en haar media' waarvoor hij onderzoek verrichte op de Tweede Kamer en het Europees Parlement.

Andere boeken door Sid Lukkassen

Inhoudsopgave

Voorwoord door Thierry Baudet

1. Inleiding
2. Marxisme en cultuurmarxisme
3. De epistemologische wortels van cultuurmarxisme
4. Sociaal Atomisme
5. Een zielsdiep gat in de Westerse beschaving
6. Kunst, cultuur en kapitaal
7. Wilhelm Reich
8. Seksuele marktwetenschap
9. Seksueel marxisme
10. Europa: vertoog over zelfverloochening en vooruitgang
11. Een Episch Europa
12. Doodsdrift
13. Nabespiegeling door Derk Jan Eppink

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Avondland en identiteit