Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Waardegedreven leiderschap

Dansen met licht en duisternis

Paperback Nederlands 2017 9789463383196
Verwachte levertijd ongeveer 5 werkdagen

Samenvatting

Waarden geven richting aan je levenskracht: de stuwende energie van waaruit mensen worden gedreven een bijdrage te leveren aan wat ze als 'het goede' zien. Waardegedreven leiderschap is niet voorbehouden aan bestuurders en managers, maar is vooral persoonlijk leiderschap. Wie recht wil doen aan datgene waar je voor staat, als persoon of als organisatie, zal in de praktijk beproefd worden. Het vereist kwaliteit van karakter om dan in balans te blijven. De auteurs noemen dit innerlijke integriteit: het vermogen om - ongeacht de situatie - het goede te blijven doen. Niet omdat het moet, maar omdat je dat wilt. In dit boek wordt vanuit de waardentheorie en deugdethiek op inspirerende wijze duidelijk gemaakt hoe waardegedreven leiderschap de sleutel is tot het ontwikkelen van innerlijke integriteit.

Dit boek is voor iedereen die vanuit waarden wil werken aan een betere samenleving en inzicht wil ontwikkelen in hoe je dat praktisch kunt doen.

Johan Bouwmeester en Marianne Luyer publiceerden in 2012 hun boek 'Waardegedreven leiderschap: varen op het moreel kompas'. Vanuit hun maatschap voor waardegedreven leiderschap OnTheGood helpen zij organisaties en individuen waarden in praktijk te brengen en persoonlijk leiderschap te ontwikkelen.

Specificaties

ISBN13:9789463383196
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:234
Druk:1
Verschijningsdatum:2-10-2017
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Waardegedreven leiderschap - 'Stof tot nadenken'
Han van der Pool | 11 januari 2018
Waardegedreven leiderschap geeft een aanzet tot verdere theorievorming. ‘Wie zijn waarden niet kent, kan geen waarde creëren’ is een bekend gezegde. Mensen worden gedreven door waarden.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Johan Bouwmeester

Johan Bouwmeester wordt gedreven door de scheppende kracht van de mens. Hij is ruim van geest en een creatief denker, met lef om baanbrekende verandering in gang te zetten en tot resultaat te brengen. Hij inspireert en verbindt door een sterk besef van context en continuïteit. Johan is een sterke sparringpartner voor bestuur en hoger management. Hij is een zeer ervaren lijn-, project en programmamanager en heeft op topposities gewerkt binnen de gemeente Almere. Naast zijn werkzaamheden voor de gemeente Almere, is Johan verbonden als 'global expert' op het terrein van overheid en maatschappelijk veld aan de CBE-group. Binnenlands Bestuur heeft Johan uitgeroepen tot Topinfluencer 2011. Tenslotte is Johan verbonden aan het Titaannetwerk, een select netwerk van adviseurs op het terrein van stedelijke, maatschappelijke en culturele vraagstukken.

Andere boeken door Johan Bouwmeester

Over Marianne Luyer

Ook al is zij een actief en eigenzinnig persoon, de kern van haar geluk wordt gevormd door het besef deel uit te maken van een groter geheel. Sociale netwerken, de kosmos, familie, geestverwantschap met vrienden, collega's, dat zijn de zaken die haar gelukkig maken.

Andere boeken door Marianne Luyer

Inhoudsopgave

Voorwoord
Introductie

Tijdperken van Verandering
Betekenisgeving en Innerlijke Integriteit
Waarden en Werkelijkheid
Kwaliteit van Karakter
Waardevol werken en besturen

Nawoord
Dankwoord
Geraadpleegde literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Waardegedreven leiderschap