
Lees verder
neuropsycholoog en oprichter van het Trinity College Institute of Neuroscience.
Meer over Ian RobertsonEen acteur die een Oscar wint, leeft gemiddeld 4 jaar langer dan een collega die slechts wordt genomineerd. Een bokser die een grote wedstrijd wint, heeft dankzij de neurologische effecten van winnen meer kans de volgende ook te winnen. Veel en vaak winnen blijkt permanente verandering teweeg te brengen in onze hersenen en ons gedrag: ons concentratievermogen neemt toe en we worden fanatieker. We worden echter ook minder empathisch en kunnen te maken krijgen met een sterk verhoogde seksdrive.
In 'Het winnaareffect' laat Ian Robertson, professor in neuropsychologie te Dublin op heldere wijze zien wat de mentale en lichamelijke effecten van macht zijn. Aan de hand van analyses van vooraanstaande politici, onderzoek naar kinderen van succesvolle ouders, analogieën uit het dierenrijk en vele fascinerende praktijkvoorbeelden laat hij zien wat iemands 'een winnaar' maakt en hoe het komt dat de één zoveel beter met macht om kan gaan dan de ander. Het resultaat is een verfrissend nieuw perspectief op leiderschap en zijn vele uitdagingen.
Quotes over het boek
'Dit boek verandert je kijk op wereldleiders en topmanagers, maar ook op ons eigen doen en laten. Een rijk boek.'
Mark Mieras, schrijver van Ben ik dat? en Liefde
'Koester de in dit boek bepleite twijfel en onzekerheid: het medicijn voor succesvolle leiders die in hun eigen waarheid dreigen te gaan geloven.'
Jeroen Smit, schrijver van De Prooi en Het drama Ahold
'Door de herkenbare situaties en Robertsons uitleg worden uw inzichten "machtiger".'
Jeroen van der Veer, oud-CEO van Shell
'Een overtuigend boek met levendige voorbeelden, geschreven door een internationaal vooraanstaand wetenschapper.'
Jelle Jolles, hoogleraar Hersenen Gedrag, en Educatie