Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Woorden, waarden en werkelijkheid

Leidinggeven aan waardegericht werken in scholen 

Paperback Nederlands 2022 9789493209633
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Voor een school die zijn pedagogische en maatschappelijke opdracht serieus neemt, is waardengericht werken geen luxe, maar een voorwaarde voor waardevol onderwijs.
De huidige complexe samenleving brengt ingewikkelde vraagstukken de school in. Daarbij is niet altijd meteen duidelijk wat het probleem is en wat het juiste is om te doen, en spelen er vaak diverse, soms tegengestelde belangen een rol. Het vinden van antwoorden en oplossingen op zulke vraagstukken kan dan ook niet gedragen worden door één leraar of door één formele leider. Daarvoor zijn verschillende perspectieven nodig en tegelijkertijd ook gezamenlijkheid en verbinding.
Gedeelde waarden kunnen ondersteunend zijn bij het maken van keuzes. Door met elkaar in gesprek te gaan over impliciete waarden en overtuigingen kun je samen komen tot meer gedeelde ideeën die impact hebben op de praktijk. Waardengericht werken is dan ook meer dan het formuleren van gezamenlijke kernwaarden. Het gaat om het in de praktijk inkleuren daarvan op basis van gezamenlijke betekenisgeving.

Specificaties

ISBN13:9789493209633
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:136
Druk:1
Verschijningsdatum:29-9-2022
Hoofdrubriek:Schoolboeken
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Woorden, waarden en werkelijkheid