Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Voor wie een managementboek wil schrijven

In de podcast De Boekenpraktijk van Managementboek spreken we tweewekelijks met auteurs over hun boek. Maar hoe schrijven zij eigenlijk? Om daar meer over te weten te komen nemen we een aantal EXTRA afleveringen op over het schrijven van managementboeken.

Dagelijks plaatst de redactie van Managementboek nieuwe interviews, previews, recensies en andere content over managementboeken.

Managementboek Redactie | 14 december 2022

In de eerste extra aflevering is auteur Andor de Rooy te gast. Hij schreef eerder het boek 'Moed' en werkt nu aan 'Kalmte', dat naar verwachting in de zomer van 2023 verschijnt. Via managementboek.nl/podcast vind je de aflevering terug. Luister naar het gesprek tussen host Willem van Leeuwen en Andor de Rooyen ontdek je hoe voor hem het schrijfproces vverloopt en waarom er 7 jaar tussen zijn boeken zit. In deze boekenlijst reiken we je een aantal boeken aan die ieder op hun eigen manier helpen om zelf ook een (management)boek te schrijven.

Geerhard Bolte

Zo schrijf je een goed managementboek

Een managementboek schrijven is nog steeds een van de beste manieren om jezelf als deskundige op de kaart te zetten. Dat wil jij ook, maar waar moet je beginnen? In dit boek neemt uitgever Geerhard Bolte je mee in het hele proces. Stop met dagdromen en schrijf jouw boek. Het is de moeite waard: je groeit niet alleen als schrijver, maar ook als deskundige. Er is maar één ding leerzamer dan het lezen van een boek, en dat is het schrijven van een boek.

Marc Buelens, Niels Janssens

Slimme non-fictie schrijven

In een ongebreideld pleidooi voor passievol schrijven, helpt Marc Buelens aspirant-schrijvers op weg naar een inspirerend non-fictieboek. Slimme non-fictie schrijven toont hoe je het best start, doorprikt mythes over het schrijfwerk, klaart misverstanden over publiceren uit en hakt de belangrijkste auteursknopen door. Met dit boek schrijf je boeiend over jouw vak.

Esther Jacobs

Zo schrijf je een boek!

Het goede nieuws is dat iedereen een boek kan schrijven. Het is eenvoudiger en kost minder tijd dan je denkt. Jij hebt de inspiratie, de inhoud en de kennis; dit boek biedt je een stap voor stap, bewezen succesvolle aanpak. Begin met de achterflap en de inhoudsopgave. Esther Jacobs legt ook uit wat je kan doen als je jouw boek niet zelf wilt schrijven en hoe je een uitgever vindt.

Daisy Goddijn

Maak werk van je boek

Uitgever en auteursbegeleider Daisy Goddijn deelt haar methode om een managementboek te schrijven. Je krijgt concrete antwoorden op belangrijke vragen, zoals: Hoe zet ik mezelf als expert neer met een boek? Hoe breng ik structuur aan in mijn boek? Hoe geef ik mijn boek uit en verdien ik de investering terug? Hoe maak ik van mijn boek een bestseller? Hoe zorg ik ervoor dat mijn boek blijvend aandacht trekt?

Giséla Fidder

In 10 stappen inspirerend schrijven

Of je nu een boek schrijft, een e-book, whitepaper, artikel of een blog, in alle gevallen wil je dat jouw boodschap goed overkomt bij jouw lezer. De 10 stappen in dit boek helpen jou als zakelijke auteur met het gestructureerd opbouwen van jouw zakelijke tekst. De opdrachten en de vele voorbeelden in dit boek zorgen ervoor dat de kwaliteit van jouw teksten verbetert en dat je makkelijker schrijft.

Henk Asbreuk, Addie de Moor, Esther van der Meer

Basisboek journalistiek schrijven

Nog niet toe aan het schrijven van een boek? Maar wil je wel meer ervaring opdoen met het schrijven van non-fictie teksten? Met dit studieboek leer je alle kennis en technieken om journalistieke teksten te kunnen schrijven voor een breed publiek. het behandelt uiteenlopende journalistieke genres en de bijbehorende schrijftechnieken: van de lange reportage tot de online longread en van achtergrondverhaal tot opinie. Ga schrijfmeters maken.

Hanneke de Wit

Van passie naar boek

Hoewel het nog niet zo lang geleden slechts voor enkelingen was weggelegd om een professioneel boek uit te geven, is de boekenwereld inmiddels enorm ver­anderd. Dat is te danken aan de opkomst van digitaal drukwerk, wat het mogelijk maakt om boeken in een kleine oplage te laten maken, en natuurlijk ook aan het internet en social media, waarmee je eenvoudig zelf je boek kunt promoten. In dit boek neemt Hanneke de Wit je mee in alle mogelijkheden die voor je liggen.

Jan Renkema

Schrijfwijzer

De Schrijfwijzer geeft antwoorden op vragen waarmee iedere schrijver worstelt. Hoe schrijf ik zó dat de lezer niet afhaakt? Wat is de functie van de puntkomma? Hoe schrijf ik overzichtelijke zinnen? Hoe zitten al die taalregels in elkaar? Wanneer gebruiken we de tussen-n? De Schrijfwijzer hoort op het bureau van iedereen die met regelmaat schrijft.

Lisa Kuitert

De schrijfbibliotheek Over redactie

Aan een manuscript valt altijd te sleutelen om het nog beter te maken. Veel mensen laten hun teksten door vrienden of bekenden becommentariëren, maar op een dag ligt je manuscript dan eindelijk op de uitgeverij, bij de redacteur. Wat moet je je bij zo iemand voorstellen? Is hij, of zij, de lieve moeder die je schouderklopjes geeft, of is hij een vlijmscherpe bovenmeester die overal commentaar bij heeft? In dit deel van De Schrijfbibliotheek zet Lisa Kuitert uiteen wat een redacteur doet met jouw tekst.

Charlotte Meindersma, Hanneke de Wit

Het Bestsellerboek

Een goed boek verkoopt zichzelf, of niet? In dit boek ontdek je hoe je al vanaf het schrijfproces nadenkt over de marketing ervan. Welk doel heb je? Wil je op #1 komen in de Managementboek Top 100? Kortom vraag jezelf af wanneer jouw boek een succes is en leer hoe je dit doel bereikt.

Tot Slot

Heb jij zelf schrijfambities? Ben je al aan het schrijven? De beste tip is om niet te wachten tot alles af is voor je naar een uitgever stapt. Als je een goede basis hebt helpen zij je graag verder om er een echt topboek van te maken.

Over Managementboek Redactie

Dagelijks plaatst de redactie van Managementboek nieuwe interviews, previews, recensies en andere content over managementboeken.

Wat vond u van deze lijst?

1
0

Ook een boekenlijst maken?

Bent u geïnspireerd geraakt door deze boekenijst en wilt u zelf een lijst maken? Dat kan!

Over Managementboek Redactie

Dagelijks plaatst de redactie van Managementboek nieuwe interviews, previews, recensies en andere content over managementboeken.

Wat vond u van deze lijst?

1
0

Ook een boekenlijst maken?

Bent u geïnspireerd geraakt door deze boekenijst en wilt u zelf een lijst maken? Dat kan!

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden