Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Verificatie van schuldvorderingen

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2020 9789013158939
Direct te downloaden

Samenvatting

Wat is de betekenis en het doel van de verificatie van schuldvorderingen? Welke schuldvorderingen kunnen in een faillissement worden geverifieerd? En in welke gevallen is dit niet vereist? Dit handboek biedt u de actuele stand van zaken over de verificatie van schuldvorderingen per 2020.

De 2020-editie van Verificatie van schuldvorderingen is Deel V in de serie Wessels Insolventierecht. De serie biedt in tien delen een handboek met een actueel overzicht van wetgeving, jurisprudentie en literatuur. Ook Deel V is weer een uiterst bruikbaar seriedeel, dit keer omtrent de verificatie van schuldvorderingen. De uitgave staat stil bij de uiteenlopende wet- en regelgeving die een rol spelen op dit vlak. U krijgt grondig inzicht in de wetgeving - van de wordingsgeschiedenis tot de alledaagse toepassing ervan.

De uitgave is opgebouwd uit drie onderdelen. Allereerst wordt stilgestaan bij de exacte betekenis en doel van de verificatie. U krijgt hierbij inzicht in welke vorderingen en boedelschulden kunnen worden geverifieerd, en welke vorderingen niet ter verificatie hoeven te worden aangemeld. De laatste inzichten over de verificatie van soorten obligaties en daarop betrekkingen hebbende renten zijn verwerkt. In het tweede deel worden de procedure en gang van zaken omtrent de verificatievergadering toegelicht. Tot slot gaat er aandacht uit naar een vereenvoudigde afwikkeling van faillissement.

Deze 2020-editie bevat alle nieuwe wetgeving relevant bij verificatie van schuldvorderingen opgenomen. Zo vindt u uiteraard de met ingang van 1 januari 2019 geldende regels uit de Wet modernisering faillissementsprocedure verwerkt en toegelicht. Hierbij wordt uitgebreid stilgestaan bij invoering van een ‘bar date’, die in het bijzonder in de internationale praktijk van groot belang is. Doordat talloze bepalingen van overeenkomstige toepassing zijn bij de verificatie van vorderingen gedurende de schuldsaneringsregeling natuurlijke personen en binnen de surseance van betaling, wordt ook daaraan aandacht gegeven.

Het spreekt voor zich dat ook in dit deel alle relevante nieuwe rechtspraak en literatuur verschenen na de vorige druk (2014) zijn verwerkt. De meest recente literatuur en rechtspraak zijn bijgewerkt tot eind februari 2020. Kortom: een uiterst actuele uitgave die veelvuldig van pas komt voor de jurist gespecialiseerd in het insolventierecht.

Specificaties

ISBN13:9789013158939
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:240
Druk:5
Verschijningsdatum:22-5-2020
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Bob Wessels

Bob Wessels is Professor Emeritus of International Insolvency Law at the University of Leiden (The Netherlands). He held that chair from 2007-2014. He has been Professor of Commercial Law at the Vrije University Amsterdam from 1988-2008. He has over 40 years of experience as an independent legal counsel and arbitrator, provided expert evidence for cases in Belgium, Greece, Ireland, Poland, Sweden, Switzerland, UK and USA, and acted as consultant to the International Monetary Fund and the World Bank. From 1987-2016 he has been a Deputy Justice at the Court of Appeal (The Hague, The Netherlands). He is a Fellow of the American College of Bankruptcy, member of the American Law Institute and the European Law Institute, Honorary Member of INSOL Europe and Chairman of the Conference of European Restructuring and Insolvency Law (CERIL). Since 2010 he has been Expert Counsel to the European Commission in matters of restructuring and insolvency. Interviews Oude oplossingen populair in kredietcrisis naar aanleiding van het symposium 'De kredietcrisis: stand van zaken en wat staat er nog te gebeuren' van de Juridische PAO in Leiden.

Andere boeken door Bob Wessels

Inhoudsopgave

Woord vooraf / V
Lijst van gebruikte afkortingen / XI
Verkort aangehaalde literatuur / XVII

I INLEIDENDE OPMERKINGEN / 1
§ I.1 Betekenis en doel van de verificatie / 1
§ I.2 Schuldvorderingen die kunnen worden geverifieerd / 10
§ I.3 Schuldvorderingen die niet ter verificatie behoeven te worden aangemeld / 21
§ I.4 Belasting- en premievorderingen / 23

II DE VERIFICATIEVERGADERING / 31
§ II.1 Voorbereiding / 31
§ II.2 Gang van zaken verificatievergadering / 47
§ II.3 Erkenning van vorderingen / 62
§ II.4 Betwisting van vorderingen; renvooiprocedure / 105

III VEREENVOUDIGDE AFWIKKELING VAN FAILLISSEMENT / 135

REGISTERS
Zakenregister / 157
Wetsartikelenregister / 169
Jurisprudentieregister / 179

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Verificatie van schuldvorderingen