Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Zes psychologische stromingen en een cliënt

E-book Epub Nederlands 2021 9789024447664
Verkooppositie 3396Hoogste positie: 3396
Direct te downloaden

Samenvatting

Binnen studies en opleidingen op het gebied van zorg en welzijn is het van belang kennis te hebben van psychologische theorieën. Zes psychologische stromingen en één cliënt beschrijft zes belangrijke psychologische stromingen van waaruit verschillende methodieken en methodes zijn afgeleid.
Zes psychologische stromingen
In Zes psychologische stromingen en één cliënt is er één doorlopende casus: cliënt Marianne. Alle stromingen worden geïllustreerd door een therapiezitting met deze echt bestaande cliënt. Achtereenvolgens worden zes psychologische stromingen behandeld: de psychodynamische, de cognitief-gedragstherapeutische, de cliëntgerichte, de lichaamsgerichte, de systeemtheoretische en de oplossingsgerichte benadering en positieve psychologie.
Binnen de verschillende stromingen is er aandacht voor ontwikkelingen zoals mindfulness, acceptance and commitment therapy (ACT), het belang van 'mentaliseren' en ervaringsdeskundigheid. Auteur Alie Weerman staat stil bij het belang van de (therapeutische) werkrelatie met de cliënt en heeft aandacht voor de toenemende integratie tussen verschillende benaderingen.
Theorie en praktijk
In Zes psychologische stromingen en één cliënt worden de psychologische stromingen gekoppeld aan de concrete praktijk. Hierbij heeft het boek de volgende structuur:
Psychologische theorie (abstracte theorie over de mens en zijn problemen).
Uitwerking van de psychologische theorie in een therapeutische methodiek (een op de praktijk gericht theoretisch kader); demonstratie door psychotherapeuten.
Uitwerking van de therapeutische methodiek in concrete methodes (concrete uitwerkingen van de therapeutische methodiek).
Toepassingen van voorgaande zaken in het werkveld; voorbeelden van methodieken en methodes van hbo'ers.
Nieuw in deze herziene druk
Deze vijfde druk van Zes psychologische stromingen en één cliënt is geheel geactualiseerd en herzien. Ook zijn er nieuwe interviews toegevoegd en wordt er meer aandacht besteed aan de therapeutische relatie en herstelgerichte zorg en ervaringsdeskundigheid.
Voor wie?
Zes psychologische stromingen en één cliënt is geschikt voor alle bacheloropleidingen gericht op zorg en welzijn, zoals de opleidingen hbo-v, SPH, MWD, pedagogiek en toegepaste psychologie. Daarnaast is het geschikt voor masteropleidingen (bijvoorbeeld psychologie) waarbij een goede theoretische basis plus een praktische uitwerking over psychologische stromingen van belang is.
Inclusief online educatief materiaal
Op de bijbehorende website www.zespsychologischestromingen.nl zijn filmpjes te zien van zes therapiezittingen. De psychologische stromingen worden geïllustreerd door voorbeelden uit het werkveld van de social worker, verpleegkundige, SPH'er, cognitief-gedragstherapeutisch werker in de justitiële jeugdzorg en psychomotorisch therapeut.
Je krijgt toegang tot de online omgeving met behulp van de unieke code die in het boek vermeld staat.

Specificaties

ISBN13:9789024447664
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:none
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:311
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:23-10-2021
Hoofdrubriek:Psychologie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Alie Weerman

Alie Weerman is psycholoog en werkt als docent en onderzoeker bij de Chr. Hogeschool Windesheim in Zwolle. Zij is coördinator van de afstudeerrichting Ervaringsdeskundigheid in de opleidingen op het gebied van Social Work. Zij is gespecialiseerd in sociaal werk in de GGZ en verslavingszorg, met name dat van de GGZ-agoog.

Andere boeken door Alie Weerman

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Zes psychologische stromingen en een cliënt