Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Overtuigend debatteren

Alle technieken, tips en trucs

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2009 9789052619873
10
Voormalig top 10Totaal 16 dagen
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Direct te downloaden

Samenvatting

Waarom zou u debatteren? Omdat u zonder het debat zelden uw doel bereikt. Gelijk hebben is mooi, maar gelijk krijgen is beter. Om te overtuigen, zult u het spel met tegenspelers en publiek sterk moet spelen. Speelt u het direct of indirect, slim of sluw, hard of zacht.

Twee topdebaters van Debat.NL bieden u een uniek inzicht in alle technieken, tips en trucs die van u een overtuigend spreker maken. Wat kunt u leren van Obama, Pechtold, Wilders, Shell en Greenpeace, zodat niets of niemand u meer verrast? Bij debatten, vergaderingen en onderhandelingen komen deze vaardigheden u uitstekend van pas.

Peter van der Geer, 'debatgoeroe' (Telegraaf) en Sharon Kroes, wereldkampioen debatteren en academisch onderscheiden, zijn beiden verbonden aan Debat.NL, dat sinds 1998 training, coaching en gespreksleiding verzorgt van buurthuis tot kabinet.

Specificaties

ISBN13:9789052619873
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:180
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:8-8-2012
ISSN:

Expertrecensies (3)

recensie
Overtuigend debatteren
Ilja Jacobs | 29 december 2009
Een debat op een juiste wijze kunnen voeren. Dat is wat iedereen, die zich wel eens in een debatachtige situatie bevindt, wel zou willen. Hiervoor zijn natuurlijk trainingen te volgen, maar daarnaast hebben twee 'superdebaters' een boek geschreven over het onderwerp. In 'Overtuigend debatteren: Alle technieken, tips en trucs' geven Van der Geer en Kroes in een kort en goed leesbaar boek aan hoe u een winnend debat voert. Wat doet u vooraf, hoe houdt u de aandacht in het debat vast en wat zegt u zeker niet. Er zijn zeker tips en trucs die u zult onthouden na het lezen van dit boek. Nu alleen nog toepassen in de praktijk!
Lees verder
recensie
Debatteren kun je leren
Bert Peene | 27 oktober 2009
Sinds Joep Schrijvers in 2002 zijn succesvolle boekje Hoe word ik een rat? publiceerde, geldt ‘rattigheid’ zo’n beetje als een serieuze competentie, al waagt niemand het haar in een officiële competentiebibliotheek een plaats te geven. ‘Rattigheid’ staat immers voor konkelen en samenzweren; gedrag dat je zonder discussie als negatief en ongewenst hoort af te doen.
Lees verder
recensie
Overtuigend debatteren
Daniëlle de Jonge | 23 oktober 2009
Debatteren kan een behoorlijk pittige klus zijn. Want wat doet uw tegenstander? Brengt u uw argumenten wel goed over de bühne? Hoe reageert het publiek? Voor debatteren is een goede voorbereiding vereist, maar zelfs dan kunt u nog voor onverwachte situaties komen te staan. Peter van der Geer en Sharon Kroes zijn ware professionals op het gebied van krachtig debatteren. In 'Overtuigend debatteren' vertellen zij u over de fijne kneepjes van het vak die u zich gemakkelijk eigen kunt maken. Voor wie niet vaak in een debat verzeilt raakt, is het boek ook een aanrader. De tips en technieken zijn heel goed toepasbaar voor iedere gelegenheid, vergadering of gesprek waarin u uw argumenten sterk wilt neerzetten.
Lees verder

Lezersrecensies

4.3 van de 5
6 stemmen
3
2
1
0
0

Over Peter van der Geer

Mr. Drs. Peter van der Geer is een veelgevraagd debattrainer en gespreksleider, bekend van Het Lagerhuis (VARA) en auteur van diverse handboeken. Tevens is hij werkzaam voor Debat & Dialoog dat is gespecialiseerd in het trainen en coachen van professionals en het organiseren en leiden van debatten en dialogen. Daarnaast is hij (co)auteur van de boeken 'Hoe vang ik een rat', 'De kunst van het debat' en 'De debatwijzer'.

Andere boeken door Peter van der Geer

Over Sharon Kroes

Sharon Kroes is wereldkampioen debatteren en academisch onderscheiden. Hij is verbonden aan Debat.NL, dat sinds 1998 training, coaching en gespreksleiding verzorgt van buurthuis tot kabinet.

Andere boeken door Sharon Kroes

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding

1. Nog 24 uur te gaan
2. Een sterke opening
3. Slim verdedigen en aanvallen
4. Grip op het debat
5. Dwarsliggers
6. Op het randje en over de schreef
7. Spelen met publiek
8. Scoren in de laatste minuut
9. Meedoen is eisen stellen
10. Doe de debattest

Epiloog
Lijst van belangrijke debattermen
Bibliografie
Namenregister
Termenregister
Over de auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Overtuigend debatteren