Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De functioneel beheerder en BiSL

Best practices voor het uitvoerend niveau van BiSL

E-book Pdf met watermerkbeveiliging Nederlands 2014 9789401805209
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 2720Hoogste positie: 148
Direct te downloaden

Samenvatting

Business informatiemanagement krijgt de laatste jaren meer en meer de erkenning die het verdient. Want als gevolg van de automatisering van veel processen in organisaties, hebben deze steeds vaker behoefte aan een schakel tussen de gebruikerskant (iedereen in de organisatie die belanghebbende is bij de informatievoorziening) en de technische kant (de aanbieders van IT-services en -producten). Die schakel is business informatiemanagement.

Dit boek laat zien wat daar allemaal bij komt kijken. De auteurs beschrijven de rol van de business informatiemanager op operationeel niveau, veelal 'functioneel beheerder' genoemd, en zijn relatie tot de overige rollen binnen business informatiemanagement, IT-servicemanagement (ITIL) en applicatiemanagement (ASL). Ze lichten uitgebreid de processen toe waar de functioneel beheerder bij betrokken is. Daarbij maken ze gebruik van het BiSL-framework, waarin de processen voor business informatiemanagement zijn beschreven.

In aanvulling op BiSL is in dit boek een aantal modellen en technieken opgenomen, waarmee de functioneel beheerder zijn of haar voordeel kan doen. Veel handige checklists bieden hulp bij het inrichten van de BiSL-processen en kunnen gebruikt worden om best practices concreet te maken. Verder is aan het eind van ieder hoofdstuk is een aantal meerkeuzevragen opgenomen, voor degenen die dit boek gebruiken als voorbereiding op het examen BiSL Foundation van APMG ofwel het examen Business Information Management with reference to BiSL van EXIN.

Kortom, een boek voor functioneel beheerders, voor iedereen die betrokken is bij de uitvoering van business informatiemanagement binnen organisaties en voor degenen die een leidinggevende rol hebben binnen business informatiemanagement.

Specificaties

ISBN13:9789401805209
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:pdf
Aantal pagina's:248
Druk:1
Verschijningsdatum:18-9-2014
Hoofdrubriek:IT-management / ICT
ISSN:

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

preview
Preview - De functioneel beheerder en BiSL
Kees Ruigrok 28 december 2014 In ons boek De Functioneel Beheerder en BiSL richten we ons op de activiteiten van de functioneel beheerder, dus van de werker op het uitvoerende niveau van wat nu Business informatiemanagement heet.

Inhoudsopgave

Deel 1: Business Informatiemanagement
1. Business informatiemanagement en de organisatie
2. Drie frameworks

Deel 2 Business-Informatiemanagement, het hoe
3. Ondersteunen van het gebruik
4. Vernieuwen van de informatievoorziening

Deel 3 Functioneel beheer, best practices
5. Technieken
6. Checklists

Bijlage A: Literatuur
Bijlage B: Antwoorden meerkeuzevragen

Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De functioneel beheerder en BiSL