Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Fuck de regels

We lossen het zelf wel op

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2012 9789461260420
10
Voormalig top 10Totaal 16 dagen
Voormalig top 100Totaal 213 dagen
Niet meer leverbaar.

Samenvatting

Thuis en op het werk struikel je elke dag over goedbedoelde regels die niet werken. Laten we gewoon zeggen: fuck de regels! Het is onze buurt, onze organisatie, ons beroep; blijf er met je poten vanaf. We lossen het zelf wel op!

In dit nieuwe boek beschrijft filosoof en auteur Ben Kuiken de betutteling van de werknemer en de burger. Maar er is hoop. Lees de ervaringen van slimme verkeersdeskundigen, zorgverleners en managers die mensen zelf laten bepalen hoe ze de regels toepassen of de regels zelfs afschaffen. 'Fuck de regels' laat haarfijn zien dat mensen verantwoordelijkheid nemen als ze vertrouwen krijgen.

Specificaties

ISBN13:9789461260420
Trefwoorden:maatschappij, werknemer
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:192
Druk:1
Verschijningsdatum:5-6-2012
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (4)

Fuck de regels
Martin Walraven | 8 oktober 2012
In 'Fuck de regels' betoogt Ben Kuiken dat mensen gebukt gaan onder veel te veel regels. Hij analyseert het fenomeen 'regel' en doet een aantal suggesties hoe je met minder regels toe kunt. Toch blijft de vraag of iedereen een leven met alleen maar zelfoplossend vermogen ambieert.
Lees verder
Fuck de regels
Hilde Veraart-Maas | 16 augustus 2012
'Regels zijn regels. We kunnen helaas geen uitzondering maken!' Op alle mogelijke levensterreinen willen politici en managers ons leven beheersen door procedures, wetten en protocollen, schrijft Ben Kuiken in 'Fuck de regels'. Onze maatschappij is doorgeslagen in haar regelzucht - met averechts effect. Niet alleen gaan er dingen mis, waardoor weer nieuwe regels en nog strengere controles worden toegepast. Maar vooral wordt duidelijk: hoe meer en gedetailleerder de regelgeving, hoe 'hulpelozer' mensen worden gemaakt.
Lees verder
Fuck de regels
Nico Jong | 13 juli 2012
Overal proberen politici en managers ons leven en werk te beheersen en ons om te vormen tot modelburgers en –werknemers. Zij doen dat met behulp van regels, procedures en protocollen. Blauwdrukdenken en de bijbehorende regelzucht zijn volledig doorgeschoten. In de zucht naar grip en controle op de groeiende complexiteit om ons heen, stapelen we steeds meer regels op. En nog altijd blijven er dingen fout gaan, want: wie orde zaait zal chaos oogsten. De oplossing ligt volgens Ben Kuiken in het bieden van meer ruimte voor het zelfoplossend vermogen van mensen.
Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
9 stemmen
5
1
2
0
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

opinie
Tussen droom en daad: Pas op voor de paarse krokodil!
Martijn Leijten 27 maart 2013 In deze rubriek analyseren bestuurskundigen van de TU Delft patronen en wetmatigheden waar zo veel managementboeken soms wat lichtvoetig aan voorbij gaan, of gewoon voor vanzelfsprekend aannemen. In deze aflevering vist Martijn Leijten de paarse krokodil vanachter de informatiebalie op. Want die staat er nog steeds!

Over Ben Kuiken

Ben Kuiken is auteur en filosoof. Hij was hoofdredacteur van Management Team en werkt als freelance publicist, bladenmaker en spreker over de manier waarop mensen binnen organisaties slimmer kunnen samenwerken. Hij schreef vijf boeken over management en organiseren, waaronder 'De laatste manager'. Kijk voor meer informatie en reacties op zijn website.

Andere boeken door Ben Kuiken

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Fuck de regels