Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Program Canvas

Samen naar de kern van je programma

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2016 9789462760950
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 4279Hoogste positie: 85
Direct te downloaden

Samenvatting

Steeds meer organisaties gebruiken programma’s om hun strategische doelen te realiseren. Door programmamanagement in te zetten brengen ze focus aan. Vaak ook verbetert de samenwerking over grenzen van afdelingen en organisaties heen. Het vormgeven en realiseren van programma’s gaat echter niet vanzelf.

In dit boek presenteren de auteurs het Program Canvas, een krachtig instrument voor programmateams en hun stakeholders om sneller en beter tot de kern van een programma door te dringen. Het opstellen van een canvas zorgt ervoor dat de betrokkenen de essenties met elkaar doorleven. Daarmee ontstaat eigenaarschap voor het programma.

Dit boek laat zien hoe het Program Canvas werkt en hoe je daarmee in dialoog tot een aantrekkelijk programma komt. Hulpvragen en voorbeelden geven houvast bij het maken van een canvas. Ook gaan de auteurs kort in op hun visie op programma’s en hoe het canvas zich verhoudt tot allerlei methoden van programmamanagement. Dat alles gelardeerd met commentaar van gebruikers.

Het canvas is ontwikkeld in samenwerking met en voor programmamanagers, hun opdrachtgevers, teams en stakeholders die de behoefte voelen een gezamenlijk en aantrekkelijk verhaal over hun programma neer te zetten. Inmiddels heeft het canvas zijn weg over de wereld gevonden.

De weergave van dit e-book is op Apple-devices en tablets optimaal. Op computers met Adobe Digital komt een aantal van de afbeeldingen niet goed over.

Specificaties

ISBN13:9789462760950
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:200
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:14-1-2016
Hoofdrubriek:Projectmanagement
ISSN:

Expertrecensies (4)

Program Canvas - Een aanrader
Jeroen Medema | 31 augustus 2017
‘Vind je het lastig om de essenties van je programma kort en krachtig neer te zetten?’ ‘Is je opdrachtgever al bij de derde pagina van je programmaplan afgehaakt vanwege de hoeveelheid tekst?’ ‘Heb je behoefte aan een attractieve manier om je programma samen met anderen vorm te geven?’
Lees verder
Program Canvas van Theo van der Tak, Björn Prevaas en Hans Cremer
Carole van der Logt | 23 augustus 2016
Theo van der Tak, Björn Prevaas en Hans Cremer, de schrijvers van Program Canvas, beloven een eenvoudig hulpmiddel om samen een programma vorm te geven; zowel inhoud als het proces worden zichtbaar in een samenhangende plaat.
Lees verder
Program Canvas
Sandra Kok | 14 juni 2016
De eerste indruk die ik had van het boek Program Canvas, voor het lezen van het boek, was dat het erg veel leek op het Business Model Canvas. En dat klopt ook wel wanneer je leest dat de schrijvers geïnspireerd zijn door zowel het Business Model Canvas als ook de Golden Circle van Simon Sinek.
Lees verder
Program Canvas
Henny Portman | 1 maart 2016
Theo van der Tak, Björn Prevaas en Hans Cremer geven in Program Canvas, samen naar de kern van je programma een uitgebreide toelichting op het door hen ontwikkelde Program Canvas. Een A3 one-pager waarin de essentie van een programma wordt vastgelegd en waarmee de dialoog kan worden aangegaan met stakeholders rond het programma.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
4 stemmen
4
0
0
0
0

Interviews en artikelen (2)

interview
Theo van der Tak: ‘We willen ieders denkvermogen met ons Canvas stimuleren’
Paul Groothengel 22 maart 2016 Het werken met programma’s zit in de lift, maar blijkt in de praktijk vaak weerbarstig. Met het gebruik van het Program Canvas komen organisaties weer tot de kern van hun programma’s, stellen de auteurs Theo van der Tak, Björn Prevaas en Hans Cremer in het gelijknamige boek.
preview
Preview - Program Canvas
Theo van der Tak 26 januari 2016 In dialoog tot een aantrekkelijk programma komen. Dat is wat de auteurs van Program Canvas beloven. In deze preview vertellen ze hoe het canvas tot stand is gekomen, en wat u ervan mag verwachten.

Over Theo van der Tak

Theo van der Tak heeft ruim 25 jaar bedrijven en overheden geadviseerd over inrichting en uitvoering van programma’s als partner bij Twynstra Gudde.

Andere boeken door Theo van der Tak

Over Björn Prevaas

Björn begeleidt mensen, teams en organisaties om met behulp van projecten en programma’s hun strategische doelen en ingewikkelde opgaven te realiseren. Dat doet hij vanuit de overtuiging en ervaring dat deze manieren van werken daarbij enorm behulpzaam kunnen zijn; niet alleen binnen organisaties, maar ook tussen organisaties. Björn coacht, faciliteert, begeleidt werksessies en bouwsessies, en verzorgt opleidingen en inspiratiebijeenkomsten. Daarbij werkt hij het liefst dicht op de praktijk. Björns thuisbasis is Good Work Company, het bureau waarvan hij samen met Manon Ruijters oprichter en eigenaar is. Hiervoor was hij onder meer elf jaar adviseur en partner bij Twynstra Gudde. Omdat hij het vak een warm hart toedraagt, onderneemt hij allerlei initiatieven om het verder te ontwikkelen. Denk onder meer aan het initiëren van activiteiten vanuit PGM Open, het netwerk van programmamanagers in Nederland, en het publiceren van boeken en artikelen, waaronder Werken aan programma’s.

Andere boeken door Björn Prevaas

Over Hans Cremer

Hans Cremer is IPMA A-gecertificeerd programmamanager met ruim 25 jaar ervaring en is partner bij het Brooke Institute.

Andere boeken door Hans Cremer

Inhoudsopgave

Introductie

Ons eigen canvas

1. Onze inspiratiebronnen
2. Inhoud van het Program Canvas
3. Een Program Canvas maken
4. Voorbeelden van canvassen
5. Programmamanagement in vogelvlucht
6. Het Program Canvas in zijn context

Over onszelf als auteurs
Belangrijkste bronnen
Register van begrippen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Program Canvas