Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Alles onder controle

Leven in de kieren van de Chinese dictatuur

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2022 9789463822831
Verkooppositie 5419Hoogste positie: 5419
Direct te downloaden

Samenvatting

Als landen rijker worden, worden ze ook democratischer – tenminste, daar ging de westerse wereld lange tijd vanuit. China houdt zich niet aan dit dogma: het land wordt wel welvarender, maar ook steeds autoritairder. Sterker, als president Xi Jinping volgend jaar begint aan zijn ongekende derde termijn, is hij praktisch alleenheerser over een land dat individuele vrijheden steeds verder inperkt, op grote schaal mensen opsluit en geen kritische stemmen meer toestaat. Intussen presenteert China, de ultieme controlestaat, zich trots aan de wereld als een alternatief staatsmodel.

Hoe is het zover gekomen? En kan Xi dit volhouden? Welke gevolgen heeft de rigoureuze aanpak van de coronacrisis voor de populariteit van de Communistische Partij? Hoe houd je welvaart vast als mensen geen stap buiten de gebaande paden durven te zetten? Hoelang kan China nog fangbian blijven voor de Chinezen zelf: comfortabel, gemakkelijk?

Eva Rammeloo woont en werkt al jaren in China. In het fascinerende Alles onder controle beschrijft ze de groeiende almacht van Xi en zijn partij, maar in de kieren van de dictatuur ziet ze ook verzet. Onder de oppervlakte van het Chinese succesverhaal gist en borrelt het. Zo spreekt Rammeloo een Tibetaanse monnik, die een manier vond om zijn cultuur te behouden. Een varkensboer die zijn eigen, zelfvoorzienende dorp oprichtte. Ouders die zich er niet bij neerleggen dat hun dochter is weggegeven. Studenten in Hongkong die tot het uiterste gaan voor hun vrijheid. Alles onder controle is een uiterst boeiend ooggetuigenverslag uit de haarvaten van een nog altijd onbekende wereldmacht.

Specificaties

ISBN13:9789463822831
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:288
Druk:1
Verschijningsdatum:2-3-2023
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Eva Rammeloo

Eva Rammeloo (1979) is de langstzittende Nederlandse correspondent in China. Sinds 2014 werkt zij er voor Trouw, VPRO’s Bureau Buitenland en andere media. Eerder schreef ze Het geluk van de Chinezen. In 2023 keert ze terug naar Nederland.

Andere boeken door Eva Rammeloo

Inhoudsopgave

Proloog – 9
Inleiding – 12

Xi’s strategie – 22
Rode verf – 47
Maakbaar – 81
Onder toezicht – 97
Onder de stolp – 116
Eindspel – 153
Geschiedenis – 178
Moreel kompas – 203
Kieren – 230
Fangbian-fenomeen – 265

Verantwoording – 295
Dankwoord – 297
Bronnen – 300

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Alles onder controle