Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Gedeeld leiderschap

Veerkracht door nieuwe vormen van samenwerken, organiseren, leren en leiderschap

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2011 9789490118037
10
Voormalig top 10Totaal 52 dagen
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 2240Hoogste positie: 3
Direct te downloaden

Samenvatting

Genomineerd voor Managementboek van het Jaar 2012!

Wat is gedeeld leiderschap?
Nieuwe vormen van organiseren en samenwerken vragen om een nieuw soort leiderschap. De figuur van de formele leider, meestal de manager zal plaats maken voor een leiderschapsproces. Dit sociale proces zal gezamenlijk worden ingevuld door individuen die over specifieke leiderschapskwaliteiten beschikken. Leiderschap is dan het resultaat van co-creatie. Door leiderschap te delen wordt de kwaliteit daarvan beter en zullen de resultaten ook op een hoger niveau komen te liggen.

'Gedeeld leiderschap' bestaat uit twee fraai omwikkelde exemplaren die inhoudelijk identiek zijn en qua vormgeving totaal verschillen. Het is de bedoeling dat de lezer één exemplaar doorgeeft aan iemand anders. Dit vanuit de gedachte "Je moet delen om te kunnen vermenigvuldigen" (Kevin Kelly, 1999).

Specificaties

ISBN13:9789490118037
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:194
Druk:1
Verschijningsdatum:9-4-2012
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Expertrecensies (3)

Gedeeld leiderschap - 'Bijzonder prettig leesbaar boek'
Elly Stroo Cloeck | 4 maart 2020
Om mijn juryvaardigheden nog wat verder aan te scherpen (ik zit in de jury van Managementboek van het Jaar 2020) herlas ik Gedeeld leiderschap van Jelle Dijkstra en Paul-Peter Feld uit januari 2011. Dit was de winnaar van #mgtboek2012.
Lees verder
Gedeeld leiderschap
Renze J. Klamer | 24 oktober 2016
Gedeeld leiderschap
Mirella Visser | 5 januari 2012
'Gedeeld leiderschap' is een uniek boek! Voordat je het openslaat word je al aan het denken gezet. Het bestaat namelijk uit twee totaal verschillend vormgegeven exemplaren, maar met dezelfde tekst. Geef een exemplaar weg en je zit direct in het thema van het boek: kennis delen is een voorwaarde om te groeien.
Lees verder

Lezersrecensies

3.5 van de 5
15 stemmen
4
1
1
3
2

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Jelle Dijkstra

Dr. Jelle Dijkstra is expert op het gebied van organiseren, leren, leiderschap en HRM en richt zich hierbij vooral op nieuwe mogelijkheden die Internet, mobiele communicatie en de sociale media bieden. Hij heeft een eigen adviespraktijk, voert onderzoek uit, geeft lezingen en cursussen en publiceert veelvuldig. Samen met klanten, topprofessionals, collega-wetenschappers en anderen ontwikkelt hij innovatieve oplossingen voor complexe vraagstukken. Een voorbeeld van zo'n vraagstuk is het effectief toepassen van gedeeld leiderschap binnen (management)teams en bij samenwerking tussen organisaties en zelfstandigen.

Andere boeken door Jelle Dijkstra

Over Paul-Peter Feld

Paul-Peter Feld volgde zijn HRM-opleiding aan de Fontys Hogeschool, heeft een Master van TiasNimbas Business School en doorliep een postdoctorale opleiding op het gebied van management, organisatie en strategie bij IMD in Lausanne. In 1997 trad Feld in dienst bij Nicholson International te Amsterdam en maakte het jaar daarop de overstap naar Libertel (het latere Vodafone), waar hij diverse HR-managementrollen vervulde binnen Sales, Marketing en Shared Services. In 2003 begon hij bij Xerox Strategic Services Group als Manager Organisatie & People Development en werd in mei 2007 benoemd tot Director Human Resources & Organisation bij Xerox Nederland. Zijn werkzaamheden en verantwoordelijkheden liggen op het snijvlak van strategie, organisatie en mensen.  Feld is samen met Jelle Dijkstra mede auteur van diverse HR-boeken waaronder het in februari 2011 verschenen 'Gedeeld leiderschap'. Tevens is hij gastdocent aan diverse Business Schools.

Andere boeken door Paul-Peter Feld

Inhoudsopgave

Colofon
Voorwoord
Noot van de auteurs
Samenvatting
Aanleiding
Opzet

-Ontwikkelingen die het nodig maken de manier van organiseren, werken en leiding geven te vernieuwen
-Hoe vertalen we deze ontwikkelingen naar uitgangspunten voor nieuwe vormen van samenwerken, organiseren en leiderschap?
-De vaste hiërarchische organisatie gaat verdwijnen
-Werken in 'hubs' en 'extended organisations'
-Gedeeld leiderschap
-Hoe kunnen diverse partijen bijdragen aan deze ontwikkelingen?

Slot
Literatuur
Dankwoord

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Gedeeld leiderschap