Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Introductie - Succesvol veranderen van organisaties

Verandermanagementbox deel 1

Audio-cd Nederlands 2008 9789089590008
Verkooppositie 1042573 dagen in de top 100
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Deze eerste en inleidende aflevering van de 20-delige Verandermanagementboxbevat een overzicht van centrale thema's in verandermanagement. Eerst beantwoordt Jaap Boonstra de vraag wat veranderen lastig maakt. Vervolgens gaat hij in op drie niveaus van veranderen, waarna hij de fasen in veranderprocessen bespreekt. Dan komt de uitvoering aan bod: er bestaan veel strategieën om veranderprocessen in goede banen te leiden. Deze strategieën passeren de revue. Vanzelfsprekend is er de nodige aandacht voor weerstand en communicatie en gaat Boonstra uitgebreid in op rollen die mensen in veranderprocessen kunnen spelen. Hij besluit deze aflevering met succesvoorwaarden voor veranderen.

Prof. dr Jaap Boonstra is hoogleraar in verandermanagement aan de Universiteit van Amsterdam en professor organisatie dynamiek bij Esade Business School in Barcelona. Hij is tevens rector van Sioo, interuniversitair centrum voor organisatieen veranderkunde. Sioo ondersteunt managers en adviseurs in het realiseren van succesvolle veranderingen in organisaties.

De afleveringen van 'De Verandermanagementbox' worden ingesproken door de professionele voice-overs Ben Maasdam en Marjon Keller.

Wanneer u dit product koopt bij Managementboek.nl, kunt u de pdf van de tekst downloaden. Deze vindt u onder 'Uw account' (rechtsboven op deze pagina).

Specificaties

ISBN13:9789089590008
Taal:Nederlands
Bindwijze:audio-cd
Aantal pagina's:70
Druk:1
Hoofdrubriek:Verandermanagement

Expertrecensies (2)

Annelies Bakelaar | 4 augustus 2008
Deel 1 in de Verandermanagementbox staat bol van alles wat met veranderprocessen te maken heeft. Degelijke en leerzame informatie op het gebied van verandermanagement is zeker terug te vinden op deze luister-cd van Jaap Boonstra. Maar echt verrassend is de cd in mijn optiek niet.Lees verder
Jaap Hollaar | 20 mei 2008
Veranderingen zijn er dagelijks. We maken ze allemaal mee. Bewust of onbewust. Grote veranderingen, ingrijpende veranderingen maar ook kleine veranderingen kunnen soms ingrijpende gevolgen hebben. Afhankelijk van de positie die u inneemt (leidinggevende, projectmanager of adviseur), krijgt u op enig moment te maken met veranderprocessen in organisaties, privé of bij uw hobby.Lees verder

Lezersrecensies

4.5 van de 5
2 stemmen
1
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Jaap Boonstra

Jaap Boonstra is hoogleraar ‘Organisatieverandering en leiderschap’ bij ESADE Business School in Barcelona (Spain) en WU, Vienna University for Economics and Business. Hij is in Nederland verbonden aan de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB). Jaap werkte eerder als hoogleraar ‘Organisatieverandering’ aan de Universiteit van Amsterdam en als rector van Sioo, Interuniversitair centrum voor organisatie- en veranderkunde. Als zelfstandig en onafhankelijk adviseur is Jaap betrokken bij veranderingsprocessen in internationale ondernemingen en bedrijfsnetwerken in Nederland, Duitsland en Spanje. Daarnaast zet hij zich in voor maatschappelijke organisaties die zich willen kwalificeren voor de toekomst. Jaap heeft talloze publicaties op zijn naam staan over organisatieverandering, innovatieprocessen, leiderschap, strategische besluitvorming, en machtsprocessen in organisaties. Recent publiceerde hij als schrijver of redacteur meerdere boeken waaronder Leiders in cultuurverandering (Van Gorcum, 2014), Veranderen van Maatschappelijke Organisaties (Business Contact, 2017), Perspectieven op Veranderen (Vakmedianet, 2018), Perspectieven op Leiderschap (Vakmedianet, 2018) en Veranderen als Samenspel (Vakmedianet, 2018). Bij dit laatste boek is ook een uitgebreide website beschikbaar en het boek verschijnt ook in het Engels en Spaans.

Andere boeken door Jaap Boonstra

Inhoudsopgave

1. Introductie
2. Waarom veranderen lastig is
3. Soorten verandering
4. Veranderstrategieën
5. Fasen in veranderprocessen
6. Weerstand en betrokkenheid
7. Rollen in veranderprocessen
8. Interventies
9. Succesvoorwaarden voor verandering
10. Succesvol veranderen van organisaties

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Introductie - Succesvol veranderen van organisaties