Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Handboek voor wereldverbeteraars

Hoe je als praktische idealist je dromen kunt waarmaken

Audio-download Mp3 Nederlands 2020 9789462553996
Direct te downloaden

Samenvatting

Wil jij de wereld verbeteren? Stop dan met praten, kom in actie en begin een concreet project om je droom te verwezenlijken.

Wil je een einde maken aan zwerfafval, eenzame mensen helpen of de bijen redden? Wat je droom ook is, je kunt hem alleen verwezenlijken als je in actie komt. Maak je geen zorgen over geld, want spullen zijn er genoeg. En maak je geen zorgen over al het werk, want er zijn altijd mensen die blij worden van meedoen met jouw droom.

Dit handboek is een cocktail van de meest waardevolle lessen van Juul Martin, de man achter het Huis van Overvloed, de deeleconomie en Durftevragen. Zij motto is: verbeter de wereld en verrijk jezelf. Niet met geld, maar met een mooi avontuur. In dit boek laat hij met praktische tips en veel voorbeelden zien hoe jij je droom ook kunt verwezenlijken:

- Wil je een speeltuin voor de kinderen in jouw buurt? Negeer de klagers, deel je droom en ga 'm gewoon bouwen met sloophout. Wedden dat de gemeente wakker wordt en beseft dat een speeltuin hard nodig is.
- Wil je dierenleed voorkomen? Organiseer samen met de groenteboer een cursus vegetarisch koken en trakteer de hele buurt op lekker eten.
- Maak je je zorgen over de opwarming van de aarde? Start een crowdfundingproject en koop vijf elektrische deelauto's met je hele dorp.

Specificaties

ISBN13:9789462553996
Taal:Nederlands
Bindwijze:audio-download
Beveiliging:none
Bestandsformaat:mp3
Uitgever:Bookora
Druk:1
Verschijningsdatum:4-12-2020
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (2)

Handboek voor Wereldverbeteraars - 'Vol smakelijke woorden'
Sigrid van Iersel | 15 januari 2019
Verbeter de wereld en verrijk jezelf met een mooi avontuur. Je wordt gelukkiger als je goed voor de aarde zorgt, voor elkaar en je eigen dromen waarmaakt. Dat is de optimistische boodschap van Juul Martin in zijn Handboek voor wereldverbeteraars.
Lees verder
Handboek voor wereldverbeteraars - 'Inspirerend'
Annemiek Sierhuis | 19 november 2018
Handboek voor wereldverbeteraars is een prachtig boek met een positieve drive in een wereld vol mopperaars en zwartkijkers. Hoe mooi is het dat je een praktische idealist kan zijn, die zijn dromen kan waarmaken.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
5 stemmen
5
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

preview
Handboek voor Wereldverbeteraars - Hoe je als idealist je dromen waarmaakt
Juul Martin 25 september 2018 Hoe vaak mislukt er een idee? Hoe vaak wordt iemands droom doodvergaderd? Hoe vaak gebeurt er niks met een briljante ingeving? Jammer genoeg is dat schrijnend vaak en ik krijg er buikpijn van. Van al die gemiste kansen en teleurgestelde mensen.

Over Juul Martin

Juul Martin is psycholoog en coach en is gek op verkennen en creëren. In zijn nieuwste boek 'Maak Ruimte' beschrijft hij de dynamiek van het ruimtemaken met humor en stijl. Hij coacht en adviseert leiders die willen groeien en verbindt leiders die dat willen binnen de ruimtemaakers-community. Hij was columnist voor o.a. NU.nl en zijn 'Handboek voor Wereldverbeteraars' is genomineerd als purposeboek van het jaar (2019). Hij werd bekend door het bouwen van Huis van Overvloed met 300 vrijwilligers. Als spreker gaf hij honderden lezingen en weet hij de hele zaal te raken.

Andere boeken door Juul Martin

Inhoudsopgave

Welkom

1. Laad jezelf op
2. Je hebt een vorm nodig
3. Welke vorm kies je?
4. Geef het een identiteit
5. Afspraken met jezelf
6. De wereld is Sinterklaas
7. Leid de zwerm
8. Gebruiksaanwijzing voor meebouwers
9. Roeptoeteren maar!
10. Gelukt, mislukt en andere keuzes

Tot ziens

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Handboek voor wereldverbeteraars